Lovitură dură pentru sălile de fitness. Managerii sălilor se tem că o dată cu creșterea cheltuielilor, prețurile abonamentelor vor urca și ele, numărul de practicanți va scădea și se ia în calcul inclusiv reducerea de personal.
Citește și: Studiu – Utilizarea serviciilor de fitness a scăzut cu aproximativ 20% în perioada sezonul estival
„Ce să facem? O să plecăm în Africa… Fugim din țară! Statul ne sufocă, probabil anumite săli mai mici nu vor rezista. Încă nu am luat o decizie, nu știm ce măsuri vom lua exact, vom vedea ce se va întâmpla.
În România, vedem că n-au rezistat mai mult de 4 ani niște condiții fiscale pentru companii și investitori. Țările serioase din Europa nu schimbă regulile fiscale zeci de ani, ca mediul de afaceri să-și creeze o strategie pe termen lung.
Noi sărim de la 5% la 19% când nici bine nu ne-am redresat după pandemie, e destul de grav. Probabil că va trebui să renunțăm la câțiva angajați, să ne restrângem. Sau să mărim prețurile abonamentelor, vom urmări ce va face și concurența.
La rulajele pe care le avem acum, creșterea de TVA înseamnă că 3.000 de euro pe lună, pe care nu-i bugetasem, se duc brusc către stat. De unde să aducem acești bani? Ne întreabă angajații ce o să facem de la 1 ianuarie și le spunem că nu știm ce o să fie.
Media abonamentelor e undeva la 35-40 de euro pe lună. Ca să acoperim costurile cu noul TVA, ar însemna să creștem abonamentele cu 50 de lei, ar fi o creștere enormă!”, spune Gabriel Văcărescu, manager Wellness Gym, sală de fitness din București cu 600 de abonați în medie pe lună, pentru Gsp.ro.
Mircea Ionuț Pătrău, manager Stay Fit Gym Piatra Neamț, vine cu un scenariu apocaliptic și afirmă că aproape jumătate din cei care frecventează acum sălile de fitness vor renunța la această activitate.
„E greu de anticipat ce se va întâmpla exact. Pe de o parte, înțeleg nevoile Guvernului, pe de altă parte mă gândesc că foarte mulți oameni, poate chiar 40% din cei care practică sport acum, vor renunța la sălile de fitness, pentru că automat vor crește prețurile.
Până la urmă, cine dorește poate face sport în continuare, nu contează că faci într-o sală, pe malul unei ape sau pe o pistă. Dar business-ul va avea de suferit, foarte multe săli, mai ales dintre cele mici, se vor închide. Vine și iarna, vor fi prețuri și mai mari de întreținere. Acum discutăm și noi ce soluții vom lua, legat de prețul abonamentelor, de o posibilă reducere de personal, pe care o vom lua în calcul.
Știu multe persoane care s-au vindecat de depresie mergând la sală, spuneau că starea lor emoțională s-a îmbunătățit, au creat relații noi. La sală nu vii doar să faci mușchi și să arăți bine, e și un loc de terapie, poate cel mai eficient, iar asta vă spun din ce am observat de-a lungul timpului”, afirmă Pătrău, pentru sursa menționată mai sus.