„Putin a redus în mod clar probabilitatea scenariului conform căruia rămâne la Kremlin până la moarte…aşa cum plănuise”, a spus el, într-un interviu acordat AFP, în marja Summit-ului de la Geneva pentru Drepturile Omului şi Democraţie.
Pentru opozant, preşedintele rus „a făcut o eroare de calcul” lansând trupele sale împotriva ţării vecine pe 24 februarie, iar această invazie este sortită eşecului.
Leonid Volkov recunoaşte că „Putin reuşeşte bine să-şi vândă propaganda” şi să justifice invazia în ochii populaţiei ruse care nu are altă sursă de informare decât televiziunea de stat. Dar, spune el, elitele ruse „nu se împacă deloc cu dezastrul economic, cu pierderile (umane), cu restricţiile şi cu sancţiunile. Vor începe să se gândească la o schimbare de regim sau la o schimbare de sistem”.
Zelenski, anunţul aşteptat de toată lumea: Pentru cei care aleg să continue războiul este „sinucidere”
Comunitatea internaţională „ar trebui să ajungă la apropiaţii lui Putin şi să le ofere garanţii de securitate dacă decid să-l abandoneze”, sfătuieşte acest informatician, care a fost nevoit să părăsească Rusia, în timp ce Alexei Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de detenţie.
Leonid Volkov era şeful reţelei regionale a organizaţiei lui Navalnîi înante de interzicerea acesteia, în iunie 2021, acuzată de ”extremism”.
Prima reacție a Kremlinului față de sancțiunile împotriva fiicelor lui Vladimir Putin
Kremlinul a oferit joi o primă reacție față de sancțiunile impuse de Statele Unite împotriva celor două fiice ale președintelui Vladimir Putin, afirmând că acestea fac parte dintr-o „frenezie” mai amplă a Occidentului împotriva Rusiei, relatează Reuters.
Noile sancțiuni anunțate miercuri de Washington vizează elitele Rusiei și finanțiști apropiați de Kremlin, membri ai familiilor oficialilor din cercul interior al lui Putin, precum și pe cele două fiice cunoscute ale lui Vladimir Putin, Katerina și Maria, despre care oficialii americani cred că ascund o parte a averii pe care președintele rus o deține.
Putin ar avea și o fiică secretă cu Svetlana Krivonogikh, proprietara unei companii care deține un pachet minoritar de acțiuni la banca Rossiya care a fost sancționată de țările occidentale după anexarea Crimeei din 2014 din cauza legăturilor sale cu elitele politice din Rusia.
„Bineînțeles că noi considerăm aceste sancțiuni a fi extensia unei poziții absolut turbate în ceea ce privește impunerea de restricții”, a afirmat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Anunţ-şoc al omului lui Putin: „Războiul nuclear, varianta optimistă!”
„În orice caz, linia actuală de impunere a restricțiilor împotriva unor membri de familie vorbește de la sine”, a adăugat acesta. Soția ministrului de externe Serghei Lavrov a fost de asemenea inclusă pe lista de sancțiuni a SUA. Peskov a subliniat că Kremlinul nu înțelege de ce ar fi vizate fiicele lui Vladimir Putin de sancțiuni. „Este un lucru greu de înțeles și explicat. Avem de-a face cu astfel de oponenți, din păcate”, a afirmat el.