Prăpăd pentru Lidl, Kaufland sau Penny. Noul lanț de supermarketuri invadează tot mai multe zone din România și pare să câștige bătălia clienților Ofertele speciale şi preţurile mici îi aduc un succes incredibil mai ales în zona Moldovei.
Aşadar, magazinul care ajunge în mai multe regiuni din ţară pare să câştige bătălia clienţilor, care din cauza creşterii preţurilor la alimente şi servicii sunt nevoiţi să caute soluţii pentru economisirea banilor. Drept urmare, multimarketul Aurora are vânzări neaşteptat de mari în ultima perioadă.
Multimarketul lansat în 2011, în Ucraina, face prăpăd printre magazinele Lidl, Kaufland sau Penny! Aurora a ajuns în România anul trecut şi are un succes incredibil în zona Moldovei. Cu o gamă variată de produse accesibile şi convenabile, precum alimente, articole de îngrijire personală, detergenţi, până la jucării, electronice mici, decoraţiuni, magazinul câştigă şi prin faptul că locaţiile sunt foarte bine alese pentru a asigura un număr cât mai mare de clienţi.
„Bun venit în universul Aurora, unde calitatea, diversitatea și prețurile accesibile se întâlnesc într-o experiență unică de cumpărături! În oricare dintre magazinele Aurora Multimarket găsești o selecție bogată de până la 6000 de articole, cu prețuri începând de la doar 1 leu. Ne asigurăm că rafturile magazinelor noastre sunt bine aprovizionate și că poți găsi mereu produsele pe care le dorești.
Magazinele noastre au o suprafață cuprinsă între 120 și 250 m2 și sunt amplasate în locații ușor accesibile, cu trafic intens, de exemplu: lângă piețe, gări, stații de autobuz, microbuz, tramvai, patiserii, farmacii, bănci sau magazine alimentare, dar și în zone rezidențiale și parcuri de retail.
Aurora Multimarket reprezintă o rețea cu peste 1200 de magazine în Ucraina. În anul 2023, am decis să începem expansiunea pe alte piețe din Europa, prima fiind cea din România”, se arată pe site-ul oficial.
Unde s-a deschis cel mai nou Aurora Multimarket
Primul magazin Aurora a fost deschis în Poltava, Ucraina, în 2011, iar acum este lider pieţei pe segmentul “on dollar store”.
“Succesul l-am obținut alături de o echipă motivată și prin dedicarea continuă în selecția și promovarea celor mai potrivite game de produse. În toți acești ani, ne-am dezvoltat continuu: am investit în tehnologie, logistică, în metode și în sisteme eficiente de management.
Însă, misiunea noastră a fost mereu aceeași: să aducem cât mai aproape de tine produse pentru casa și sufletul tău”.
Cel mai nou magazin Aurora din România s-a deschis în Bacău, pe Bulevardul Mihai Viteazul nr. 4, ofertele fiind de neratat. De exemplu, o cană în formă de Moş Crăciun, care poate fi cadoul perfect de sărbători, costa doar 9 lei, o geantă pentru femei din piele ecologică este la preţul de 21 de lei, în timp ce un steag în culorile României se vinde cu doar 50 de bani.
Un sistem acustic portabil poate fi cumpărat la 9 lei, formele de copt pentru Crăciun sunt la acelaşi preţ, în timp ce un set de tren cu sine costa 8 lei. Promoţiile continuă cu o cană de cafea/ceai cu filtru la preţul de 11 lei, dar şi cu un încălzitor cu cuart la 45 de lei.
Senic Gross&Market, rețeaua de supermarketuri cu capital 100% românesc, va deschide primul magazin din București pe 12 decembrie, reprezentând extinderea substanțială a activității companiei.
Senic.ro este un supermarket de tip cash&carry unde pot fi cumpărate produse alimentare și nealimetare la prețuri mici, cu reduceri suplimentare la cumpărăturile en-gross.
În supermarket se pot face cumpărături atât pentru aprovizionarea pentru acasă, cât și pentru restaurante sau mici magazine, așa cum operează în prezent Metro sau Selgros.
Senic este o firmă 100% românească înființată în anul 1994 de Iuliana și Severică Cîmpeanu având că principal obiect de activitate importul, producția și distribuția la nivel national de produse alimentare și nealimentare, cu sediul central la Craiova.
Firma deține și fabrica Senic Quality din Drobeta, care produce dulciuri și produse sărate. Produsele proprii sunt comercializate atât în magazinele Senic Gross&Market cât și în magazine mici și medii, fiind furmizori de bază pentru multe dintre ele.
Cel de-al 11-lea magazin Senic din țară și primul din Capitală, care se află pe Strada Fizicienilor, nr 15, sector 3, București.
În prezent, rețeaua numără magazine situate în Sibiu, Caracal, Focșani, Mediaș, Slatina, Brașov, Pitești, Deva și Drobeta-Turnu Severin.
Ce promoţii sunt la inaugurare:
În 2023, Senic Com, al cărei obiect principal de activitate este intermedieri în comerțul cu produse alimentare, băuturi și tutun, a avut afaceri de 356,5 milioane de lei și un profit de 20,3 milioane de lei, la 363 de angajați.
Potrivit Termene.ro, Senic Prod a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 12,2 milioane de lei, în scădere cu 5,92%, în anul anterior.
De asemenea, Senic Brand Store, cu obiect de activitate principal intermedieri în comerțul cu produse alimentare, băuturi și tutun, a avut, în 2023, o cifră de afaceri de 5 milioane de lei și un profit net de 543.000 la un singur angajat.
Magazinul românesc La Cocoș, deținut de antreprenorii români Iulian și Gianina Nica, a fost cumpărat majoritar de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și fondurile de investiții CEECAT Capital și Morphosis Capital, astfel că acum nu mai este majoritar capital autohoton
Fondat în 2014, La Cocoș este un supermarket românesc de tip discount, care operează în prezent trei locații în Ploiești și București, la care se va adăuga una în Braşov. La Cocoș susține că a înregistrat o creștere anuală de 24% a vânzărilor între 2018 și 2022. În 2023, compania a înregistrat venituri de 200 de milioane de euro. La Cocoș spune că oferă aproximativ 10.000 SKU-uri (Stock Keeping Unit). Magazinul se adresează atât clienților B2C, cât și micilor afaceri B2B.
Planul vizează ca până în 2029, rețeaua să ajungă la un total de 15 magazine în diverse orașe din România. De asemenea, retailerul La Cocoş își propune să devină prima companie din comerțul alimentar autohton care va depăși pragul de 1 miliard de euro în vânzări anuale.
„Pot spune că am negociat cu investitorii poziția de director executiv (CEO), în cadrul căreia voi deține controlul și voi avea drept de veto în strategia de dezvoltare a companiei în următorii 5 ani, acest aspect fiind pentru mine o cerință mult mai importantă decât aceea de a rămâne acționar majoritar. Chiar dacă voi fi acționar minoritar cu 44%, împreună cu echipa mea vom deține controlul extinderii la nivel național, păstrând aceleași reguli de bază ale creșterii companiei ca și până acum: formatul, dimensiunile, aranjamentul produselor în magazine, afișajul prețurilor, precum și cel mai important element al creșterii de până acum, respectat cu sfințenie, și anume Politica de prețuri denumită ‘Biblia La Cocoș’.
Sigur, participația din partea investitorilor va fi una considerabilă. În cazul nostru, pentru a deschide încă 12 magazine în următorii 5 ani, vom avea nevoie de un buget de minim 6 milioane de euro pentru fiecare magazin. Mai exact, valoarea totală a investiției va fi de minim 6 milioane x 12 magazine = 72 milioane de euro, din care se va scădea profitul estimat pe care firma îl va genera în următorii 5 ani, aproximativ 20-25 de milioane de euro, rezultând o investiție netă de aproximativ 45-50 de milioane de euro, pe care investitorii au pregătit-o pentru următorii 5 ani.
Totuși, trebuie să ținem cont că este foarte important să înțelegem că această asociere ne va ajuta să accelerăm creșterea numărului de magazine în doar 5 ani, fata de 15 ani cat ne-ar fi luat daca am fi realizat dezvoltarea companiei si dacă am fi rămas 100% independenți. De altfel, și din partea investitorilor a existat aceeași cerință: ”Nu dorim să schimbăm nimic în companie, investim în experiența și rezultatele voastre de până acum… Noi nu ne pricepem la comerț, noi investim în antreprenor și în echipa care a condus compania până aici.’’
Aceeași condiție o impunem și noi: antreprenorul și echipa lui trebuie să conducă după aceleași reguli pe care le-a aplicat și până acum. Dezvoltarea și extinderea companiei la nivel național trebuie să urmeze aceleași reguli care au guvernat compania până acum.
Împreună cu echipa La Cocos, doresc să mulțumesc investitorilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o și pentru faptul că s-au alăturat acestui obiectiv ambițios!”, a declarat Iulian Nica, fostul acţionar majoritar al lanţului de magazine, pentru Observatorul Prahovean.
Rețeaua locală de retail „La Cocoş” se extinde și în Brașov, unde va deschide al IV-lea hipermarket din țară. Noul magazin va ocupa o suprafață de aproximativ 10.000 metri pătrați și ar urma să fie amenajat în complexul comercial Brintex. Deși inițial se anunța că magazinul se va deschide în luna octombrie, iar apoi deschiderea s-a amânat pentru luna noiembrie, la începutul acestei luni, compania a anunțat că deschiderea va avea loc abia în 24 ianuarie 2025.
Între timp, compania a anunțat că face angajări și că oferă un salariu brut de 7.100 de lei, cu bonuri de masă incluse de 840 de lei, 100 de lei primă de Paște sau Crăciun pentru fiecare an de vechime, primă de zi de naștere – 150 de lei, 80 de lei primă de Ziua Copilului pentru fiecare copil și alți 80 de lei primă de Ziua Femeii.
Supermarketul „La Cocoş” este primul „actor” independent din sectorul alimentar din România care a realizat vânzări de aproximativ 1 miliard de lei în anul 2023 cu cele trei hipermarketuri, două în Ploiești și unul în București.
Omul de afaceri Iulian Nica, proprietarul brandului La Cocoş, a dezvăluit recent cum reușește să mențină prețurile cât mai mici în magazinele sale. Aceasta a explicat că regula de bază prin care sunt stabilite prețurile este impunerea limitării adaosului comercial mediu la aproximativ 9%. Mai mult, el chiar a denumit această regulă „Biblia La Cocoş”, de la care niciunul dintre angajații săi nu are voie să se abată.
Banca Europeană de Dezvoltare (BERD), împreună cu CEECAT Capital și Morphosis Capital, au realizat o investiție strategică pentru a sprijini extinderea națională a retailerului La Cocoș, preluând 56% din acțiunile companiei. Această investiție va fi folosită pentru dezvoltarea rapidă a rețelei de magazine, cu un obiectiv clar de a deschide încă 12 locații sub brandul La Cocoș.
Planul vizează ca până în 2029, rețeaua să ajungă la un total de 15 magazine în diverse orașe din România. De asemenea, retailerul La Cocoş își propune să devină prima companie din comerțul alimentar autohton care va depăși pragul de 1 miliard de euro în vânzări anuale.