Lovitură grea pentru Simona Halep pentru o „circumstanţă excepţională”. Mesaj de ultimă oră de la Darren Cahill

Simona Halep a fost în cele din urmă audiată după opt luni la tribunalul sportiv de la Londra, însă fostul număr unu mondial așteaptă în continuare cu sufletul la gură decizia.
Filip Stan
31 iul. 2023, 08:37
Lovitură grea pentru Simona Halep pentru o

Simona Halep, blocată în continuare de ITIA. Simona Halep a fost extrem de deranjată de faptul că i s-a refuzat posibilitatea unei audiere rapide. Deși s-a prezentat la tribunal la sfârșitul lunii iunie, nici până în ziua de azi jucătoarea nu a primit niciun răspuns, ceea ce ridică noi semne de întrebare cu privire la corectitudinea procesului.

Se pare că situația sportivei din România a fost considerată de Sport Resolutions o „circumstanță excepțională”, drept pentru care tribunalul nu a dat încă verdictul final.

În regulamentul de procedură al tribunalului de Londra se precizează cu privire la acest subiect următoarele: „în afară de circumstanțele excepționale, instanța trebuie să ia o decizie în maximum trei săptămâni de la audiere sau de la încheierea fazei probatorii, atunci când procesul este încheiat pe baza documentelor scrise”.

Citeşte şi: Simona Halep, tot mai aproape de participarea la US Open 2023. „Hai cu vestea cea mare!”.

Simona Halep poate rata US Open din cauza „circumstanței excepționale”

Cu alte cuvinte, dacă procesul Simonei Halep ar fi fost unul obișnuit, numărul 54 mondial ar fi putut să își cunoască deja sentința și ar fi putut să concureze la US Open dacă suspendarea i-ar fi fost ridicată.

Totul s-a complicat însă din cauza celei de-a doua acuzații, cu privire la neregulile din pașaportul biologic, iar procedura este una extrem de anevoioasă. Prin urmare, judecătorii au fost nevoiți să admită existența unor circumstanțe excepționale și să prelungească termenul pentru anunțarea verdictului.

Nici până în acest moment nu se știe însă când Simona Halep va primi decizia finală, iar timpul nu este deloc de partea ei. Sportiva trebuie să scape de suspendare până pe data de 22 august dacă vrea să fie pe lista de participare la US Open.

În caz contrar, ea va fi ștearsă de pe entry list. Dacă Simona Halep nu va fi mulțumită de decizia instanței, ea poate face recurs, iar apoi o poate ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Simona Halep nu și-a aflat sentința deși a trecut mai bine de o lună de la audierea la tribunalul de la Londra. Darren Cahill a ținut să o încurajeze pe sportivă.

Simona Halep încearcă să rămână puternică și să continue să se antreneze la capacitate maximă, deși nu a mai jucat un meci de tenis de mai bine de nouă luni.

Sportiva noastră a postat un video pe pagina oficială de Instagram din timpul antrenamentului, cu descrierea: „Fă ceea ce iubești”.

Darren Cahill a rămas în continuare apropiat de Simona Halep deși cei doi au încheiat colaborarea, iar antrenorul australian i-a lăsat un comentariu care a devenit viral și a primit sute de aprecieri.

Mesajul „Iubește ceea ce faci” a venit în completarea zicalei: „Fă ceea ce iubești și iubește ceea ce faci”. Astfel, Cahill și-a arătat încă o dată dacă mai era nevoie, suportul necondinționat pentru Simona.

Darren Cahill e convins că Simona Halep e nevinovată: „Credința și sprijinul meu sunt neclintite”

Darren Cahill nu ia în calcul niciun scenariu în care Simona Halep a vrut să trișeze: „Susțin fiecare cuvânt din declarația mea inițială încă din octombrie! Credința și sprijinul meu față de Simona sunt neclintite. Aștept cu nerăbdare să aibă șansa de a-și prezenta cazul comisiei independente cât mai curând posibil”.

Antrenorul i-a luat apărarea fostei sale eleve încă din luna octombrie când a fost suspendată: „Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona Halep, vreau să vorbesc răspicat despre persoana pe care o cunosc și despre sportivul cu care am lucrat timp de 6 ani.

Simona Halep, mesaj-manifest înainte de verdictul în dosarul de dopaj. „Nu îmi spuneţi că pot fi oprită! Eu am puterea!” VIDEO

În primul rând, și cel mai important, NU există nicio șansă ca Simona să ia o substanță interzisă în mod intenționat. Niciuna. Zero. Este un sportiv care se stresa legat de orice îi era prescris de către un medic (ceea ce se întâmpla rar) sau despre orice supliment pe care-l lua sau pe care lua în calcul să-l consume.

Simona spunea mereu: ‘Te rog, verifică asta de două sau de trei ori pentru a fi siguri că este legal. Dacă nu ești sigur, nu îl iau’”, dezvăluia australianul care acum îl pregătește pe italianul Jannik Sinner.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'