Lovitură grea pentru Zelenski de 9 mai, se schimbă harta Ucrainei!

Un înalt oficial al parlamentului rus a declarat vineri că Rusia va rămâne „pentru totdeauna” în sudul Ucrainei, vorbind într-o vizită în oraşul Herson, controlat de Moscova, relatează AFP.
Filip Stan
08 mai 2022, 23:08
Lovitură grea pentru Zelenski de 9 mai, se schimbă harta Ucrainei!

Harta Ucrainei se schimbă! „Rusia este aici pentru totdeauna. Nu ar trebui să existe nicio îndoială în acest sens. Nu va exista nicio întoarcere în trecut”, a spus Andrei Turchak, potrivit unui comunicat al partidului de guvernământ Rusia Unită.

„Vom trăi împreună, vom dezvolta această regiune bogată, bogată în moştenire istorică, bogată în oamenii care trăiesc aici”, a adăugat Turchak. El a anunţat, de asemenea, deschiderea unui centru de ajutor umanitar în Herson, pentru livrarea de alimente, medicamente şi articole de bază.
Este pentru prima dată când un înalt oficial rus a indicat intenţiile Moscovei de a rămâne prezent pe teritoriul ucrainean.

Herson a fost primul oraş important care a căzut în mâinile forţelor ruse de la începutul invaziei lor militare în Ucraina, pe 24 februarie.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a publicat o nouă analiză despre modul în care escaladează războiul din Ucraina.

Astfel, potrivit sursei citate, contraofensiva ucraineană de la nord-est de Harkov înregistrează progrese semnificative. Totodată, datele spun că cel mai probabil ucrainenii vor avansa probabil până la granița cu Rusia în următoarele zile sau săptămâni.

„Cea mai mare foamete de la al Doilea Război Mondial”. Ministrul Dezvoltării din Germania se teme că vor fi milioane de morți din cauza războiului lui Putin
De cealaltă parte, există posiblitatea ca trupele rusești să efectueze o retragere limitată, având în vedere succesul atacurilor ucrainene.

„În general, armatele distrug podurile doar dacă au decis în mare parte că nu vor încerca să traverseze râul în cealaltă direcție prea curând. Prin urmare, este puțin probabil ca forțele ruse să lanseze în viitorul apropiat operațiuni de recucerire a periferiei nord-estice a Harkovului. eliberată de forțele ucrainene”, scrie ISW.

Rusia anunța crearea unei Republici Populare Herson
Acest lucru este confirmat de faptul că forțele rusești își sporesc prezența de securitate atât în Herson, cât și în Mariupol.

Totodată, trebuie menționate și afirmațiile făcute de liderul Republicii Populare Donețk (DNR), Denis Pușilin. Acesta a sosit la Herson la 6 mai, iar oficialii locali de ocupație au declarat că regiunea „se va strădui să devină un teritoriu supus Rusiei” și că „va semăna cu ceva apropiat de Crimeea în ceea ce privește ritmul de dezvoltare”.

„Vestul are nevoie de Al Treilea Război Mondial!”. Un faimos analist susţine că Occidentul se va folosi de conflictul din Ucraina pentru a-şi salva economia
În același timp, ISW mai precizează și că sunt șanse ca Rusia să formeze republici proxy ilegale sau să anexeze direct zonele ocupate din sudul și estul Ucrainei pentru a-și construi administrația de ocupație și pentru a încerca să ia Ucrainei aceste teritorii, conform planului.

Rusia plănuieşte să anexeze regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk prin alegeri „false”, afirmă SUA

Ambasadorul SUA la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Michael Carpenter, a declarat, luni, la Washington, că Rusia plănuieşte să anexeze regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk prin alegeri „false”, transmite The Guardian.

”Potrivit celor mai recente rapoarte, credem că Rusia va încerca să anexeze „Republica Populară Doneţk” şi „Republica Populară Lugansk” la Rusia”, a afirmat Carpenter. Potrivit acestuia, rapoartele afirmă că Rusia plănuieşte să pună la cale referendumuri de aderare ”cândva la mijlocul lunii mai”.

Carpenter a mai precizat că Statele Unite cred, de asemenea, că Rusia are în vedere un plan similar într-o a treia regiune, Herson, unde Moscova şi-a consolidat recent controlul şi a impus utilizarea monedei sale.

”Credem că rapoartele sunt foarte credibile. Din nefericire, am avut mai mult dreptate decât am greşit în expunerea a ceea ce credem că ar putea urma şi, prin urmare, aceasta este o parte din ceea ce încercăm să facem aici. Astfel de referendumuri false – voturi fabricate – nu vor fi considerate legitime şi nici încercările de anexare a unor teritorii ucrainene suplimentare. Dar trebuie să acţionăm cu un simţ al urgenţei”, a mai afirmat înaltul oficial.
Carpenter a declarat că este posibil, de asemenea, ca liderii Rusiei să încerce să preia controlul asupra altor părţi ale Ucrainei, prin impunerea de „marionete şi reprezentanţi” în guvernele locale şi prin forţarea plecării oficialilor aleşi în mod democratic.

El a precizat că acesta părea să fie obiectivul iniţial al Moscovei la Kiev – un plan care includea instalarea unei noi constituţii în Ucraina – dar că forţele ruseşti au fost forţate să se retragă în estul şi sudul ţării după ce nu au reuşit să cucerească capitala.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Animalul misterios surprins în adâncurile mării. Pe mulți îi sperie înfățișarea lui, puțini știu de ce e în stare
Capital.ro
Statul vrea BANII românilor. Nouă obligație de plată. Vor plăti scump din 2025
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
BNR vine cu vești bune pentru români! Rata anuală a inflației, în scădere
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Prima imagine cu Emily Burghelea după ce a ieșit din operație. Fanii s-au cutremurat când au văzut-o 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Pace în Ucraina. Anunț ISTORIC de la Kremlin: Primul pas a fost făcut azi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ungaria va ignora criticile UE după vizita lui Viktor Orban la Moscova
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!