Lovitură năucitoare primită de ciclişti. Nu mai au voie să se sprijine cu braţele de ghidon şi nici să se lipească de cadrul bicicletei

Ultimele decizii ale Uniunii internaţionale de ciclism (UCI), de a interzice rutierilor cu începere de la 1 aprilie să se lipească de cadrul orizontal al bicicletei şi de a utiliza antebraţele ca punct de sprijin pe ghidon, tehnică utilizată mai ales la coborâre, au stârnit controverse în rândul plutonului profesionist.
Daniel Spătaru
09 feb. 2021, 15:09
Lovitură năucitoare primită de ciclişti. Nu mai au voie să se sprijine cu braţele de ghidon şi nici să se lipească de cadrul bicicletei

Cicliştii au salutat alte două recente decizii, privind prezenţa unui rutier Under-23 în cadrul echipelor din cele trei mari tururi şi amenzi mai severe pentru cei care aruncă bidoanele de apă şi deşeurile în natură, dar măsurile privind poziţia pe bara orizontală au stârnit discuţii contradictorii.

Din motive de securitate, UCI a interzis utilizarea cadrului orizontal superior ca punct de sprijin şi în mod similar utilizarea antebraţelor ca punct de sprijin pe ghidon, poziţie care rămâne însă permisă doar în probele de contratimp. După 1 aprilie, orice rutier care adoptă una dintre cele două poziţii interzise în cursele din World Tour, Campionate Mondiale sau la Jocurile Olimpice va fi amendat cu 1.000 de franci elveţieni şi va pierde 25 puncte în clasamentul UCI, riscând şi excluderea sau descalificarea din competiţie, după cum scrie cyclingnews.com. Poziţia Mohoric, după numele slovenului care a utilizat-o prima oară, pentru a fi mai aerodinamic, a fost însă utilizată cu regularitate în ultimii ani de ciclişti, iar poziţia cu antebraţele pe ghidon a fost adoptată cel mai recent de belgianul Tim Wellens, când a câştigat vinerea trecută a treia etapă din Etoile de Besseges.

Citeşte şi Echipa de ciclism româno-italiană, jefuită de hoţii de biciclete din Sibiu. Sportivii urmau să participe la Turul Ciclist al Sibiului

Egan Bernal, câştigătorul Turului Franţei 2020, a calificat interdicţia ca ”ridicolă”, în timp ce Andre Greipel s-a întrebat ”câţi rutieri au fost consultaţi înainte de a se schimba această regulă. UCI ar trebui să se aplece asupra unor unor subiecte care merită o atenţie mai urgentă decât aceasta”. Polonezul Michal Kwiatkowski a reacţionat cu ironie, meditând că ”anul viitor ne vor interzice să ridicăm braţele în aer să celebrăm victoria sau vor instala limitatoare de viteză”. Pe de altă parte, irlandezul Dan Martin consideră că ”UCI trebuie felicitată pentru că a luat, pentru prima oară, o măsură proactivă, pentru că prea adesea regulile nu sunt schimbate decât ca reacţie la un accident grav”.

Citeşte şi Eduard Novak, noul ministru al Sportului, vrea ca fiecare copil să ştie să înoate şi să patineze. „Prima oră din fiecare zi să înceapă cu 45 de minute de gimnastică şi nutriţie”

Gianni Bugno, preşedintele sindicatului rutierilor (CPA), a apărat de asemenea decizia UCI, opinând că membrii plutonului au o responsabilitate în calitate de modele: ”Aceste poziţii nu sunt poate un pericol pentru profesionişti, dar sunt pentru tinerii concurenţi şi amatorii care vor încerca să le imite. Cei care coboară cu 70 km/h în faţa plutonului cu braţele pe ghidon riscă să cadă şi să antreneze întreg plutonul în căzătură. Din acest motiv aceste poziţii au fost interzise”.

UCI a consulat doi reprezentanţi ai cicliştilor înainte de a interzice cele două poziţii pe bicicletă, în speţă pe belgianul Philippe Gilbert şi italianul Matteo Trentin.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Marian Golea știe ce zodii vor avea noroc ceresc tot restul anului. Acești nativi sunt numărul 1 și au parte de tot ce își doresc
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Care este, de fapt, cel mai vechi oraş din România? Mulţi cred că este Constanţa, dar istoria îi contrazice
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Rușinea trăită de prințul Harry în familia regală. A fost salvat de Regină
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Sora lui Andrei Perneș trăiește o reală DRAMĂ! Ce a făcut la câteva ore de la înmormântarea fratelui său
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Compania Aeronautics lansează prototipul de mașină electrică zburătoare
MediaFlux
ANUNȚ trist despre PAPA FRANCISC! VATICANUL a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ana-Maria Trăsnea, românca doritoare în Bundestag: o nouă șansă la alegerile din Germania