Cetăţeanul care a contestat în instanţă candidatura reprezentantului PMP a contestat şi candidatura lui Nicuşor Dan şi a lui Adrian Severin.
De altfel, pe rolul Tribunalului Bucureşti au fost înregistrate zeci de contestaţii privind candidaţii la Primăria Capitalei şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cel puţin 20 dintre acestea fiind judecate de către magistraţi.
Afluxul de contestaţii este cauzat de faptul că aproape toţi cei care s-au înscris în cursa pentru Primăria Capitalei şi-au depus candidatura în ultima zi, scrie Mediafax.
Printre candidaţii contestaţi sunt şi principalii competitori: Cătălin Predoiu, Robert Turcescu, Gabriela Firea şi Nicușor Dan.
Şi unii dintre candidaţii la primăriile de sector sunt contestaţi în instanţă. Judecătoria Sectorului 1 a judecat, vineri, o sesizare privind candidatura Laurei Chiriac, din partea Alde, la Primăria Sectorului 1.
În ceea ce îl priveşte pe Cristian Popescu Piedone, joi seara, Tribunalul Bucureşti a decis să îi respingă definitiv candidatura la Primăria Sectorului 4.
Turcescu se lăuda cu aproape 30.000 de semnături
„Avem peste 25.000, aproape 30.000 de semnături pentru candidatura la Primăria Generală. Aş vrea să punctez un lucru foarte important în acest context, colegii mei de la cele şase sectoare din PMP au făcut un efort extraordinar. Democraţia fără partide este o iluzie. Forţa organizatorică a unui partid, forţa oamenilor dintr-un partid, în momente electorale, în momentul strângerii semnăturilor, în momentele în care este nevoie de mai multe minţi lucide care să se aşeze în jurul unei mese să contureze un program electoral, toate aceste lucruri sunt extrem de importante”, declarat candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, după depunerea candidaturii la BEM, la care a participat şi preşedintele PMP, Traian Băsescu.
Citeşte şi: Este oficial! Cine sunt candidaţii care se bat pentru Primăria Bucureşti
Potrivit calendarului alegerilor locale, contestaţiile împotriva acceptării sau respingerii unei candidaturi se pot formula în termen de cele mult 48 de ore de la data afișării/ respingerii candidaturii, cel mai târziu în data de 29 aprilie.
Judecătoria respectiv tribunalul soluţionează contestaţiile formulate împotriva admiterii sau respingerii candidaturii în termen de 48 de ore de la data înregistrării contestaţiei, cel mai târziu la data de 1 mai.
Conform calendarului alegerilor locale, candidaturile vor rămâne definitive la data de 4 mai.
Campania electorală pentru alegerile locale va începe pe 6 mai și se va încheia pe 4 iunie.