Lovitură pentru Elena Udrea. Judecătorii CAB au respins definitiv cererea de recuzare a judecătorului din dosarul Hidroelectrica

Decizie fermă a judecătorilor Curții de Apel București în cazul Elenei Udrea. Aceștia au respins cererea de recuzarea a magistratului instanței ce judecă dosarul Hidrolectrica.
Alina Costache
26 oct. 2021, 16:04
Lovitură pentru Elena Udrea. Judecătorii CAB au respins definitiv cererea de recuzare a judecătorului din dosarul Hidroelectrica
Sursa: Inquam Photos

Lovitură pentru Elena Udrea. Instanța a respins acțiunea ca neavând temeiuri juridice. Starea de fapt evocată de avocați nu se regăsește între articolele Codului de Procedură Penală sau ale altor legi românești, astfel că acțiunea a fost respinsă de către Curte.

Lovitură pentru Elena Udrea. Judecătorii CAB au respins definitiv cererea de recuzare a judecătorului din dosarul Hidroelectrica

Dosarul în care este judecat fostul ministru Udreava continuă sub autoritatea magistratului Corina Ciobanu, judecătoare ce a mustrat deja apărarea fostului demnitar că ar pune presiune pe martorii acuzaării.

La un termen anterior, la care era audiat unul dintre martorii Direcției magistratul le-a cerut pe ton ferm avocaților Elenei Udrea să nu preseze martorul aflat la bară și să nu pună întrebări tendențioase.

În fața instanței au compărut, la acel moment, doi dintre foștii martori acoperiți ai anchetatorilor DNA, respectiv un apropiat al omului de afaceri Bogdan Buzăianu și o angajată de top a acestuia, martori care au divulgat tot ceea ce au cunoscut legat de afacerea de milioane privind menținerea contractelor Energy Holding cu Hidroelectrica.

În timpul audierii apropiatului lui Bogdan Buzăianu, ex-martorul protejat Radu Sanda, pe numele său real Constantin Stoica, unul dintre avocații Elenei Udrea, a ridicat tonul la acesta pe fondul unor replici direct avocat – martor.

Martorul încerca să ofere răspunsurile cerute de avocatul care adresa întrebări, iar pe fondul insistenței avocatul a ridicat tonul la martor.

Judecătorul l-a apostrafat imediat pe avocat, de asemenea pe ton ferm și ridicat, atrăgându-i atenția că nu are dreptul să ridice tonul la martori.

Totodată instanța a atras de mai multe ori atenția celor doi avocați ai elenei Udrea că aceștia ar părea să pună presiune pe martori prin modalitatea de formulare a întrebărilor dar mai ales prin remarcile ce urmau răspunsurilor acestora.

”Nu ridicați dumneavoastră tonul la martor. Ce este asta? Instanța hotărăște totul aici. Nu vă permiteți dumneavoastră să ridicați tonul la martor și nici nu faceți dumneavoastră poliția ședinței.

….Nu înseamnă că trebuie să intimidați martorul. Deja trecem dincolo de loialitatea administrării probelor!”, i-a explicat pe ton ridicat judectoarea avocatului care  s-a contrat cu martorul.

Citește și: Elena Udrea nu s-a prezentat la termenul de luni al dosarului Hidroelectrica pentru că nu este vaccinată
 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Devine obligatoriu peste tot în România. A venit ordinul direct de la Guvern
Playtech.ro
Zodiile care vor avea succes pe toate planurile în următorii 10 ani. Se vor lăfăi în lux
DailyBusiness
Lovitură cruntă din partea BNR! Cresc ratele românilor
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Românii care trebuie să-și verifice cardurile. Se dau banii de la stat
Ego.ro
Ținuta de mii de euro pe care Carmen Iohannis a purtat-o la Jocurile Olimpice de la Paris. Poșeta de designer a atras toate privirile
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii puternice, până marți noapte! Cele 13 județe în care se vor resimți fenomenele meteo severe
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
INSP avertizează asupra pericolului virusului West Nile transmis prin înțepătura de țânțar
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!