Lovitură pentru „regele asfaltului”! Umbrărescu, depăşit de buldozerele altei firme pe şantierele drumurilor de mare viteză din România

Grupul controlat de Dorinel Umbrărescu ocupă locurile doi şi trei pe un podium al constructorilor de drumuri, asocierea turco-română Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio fiind pe prima poziţie.
Filip Stan
17 oct. 2024, 17:57
Lovitură pentru

Dorinel Umbrărescu nu mai este chiar „regele asfaltului” în România, după ce s-a extins puţin mai mult decât poate duce grupul său de firme. Asocierea turco-română Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio este din nou lideră în topul constructorilor de drumuri de mare viteză din România, cu progresul înregistrat pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești. De altfel, în acest an antreprenorul care construiește tronsonul din Dolj al drumului expres a înregistrat constant cel mai mare progres de pe șantiere de infrastructură rutieră deschise în țară. Asocierea Ozaltin – Strade – Viso este urmată în clasamentul lunii august de grupul UMB și Dimex 2000.

Ce salariu are un muncitor la firmele lui Umbrărescu. Se fac angajări pe bandă rulantă

Mai departe, UMB a avut un proges de peste 9 puncte procentuale la „Cocoașa de la Focșani“. Realizat în proporție de două treimi, lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord al A7 Buzău – Focșani este în cărți pentru darea în trafic în 2024. Topul continuă tot cu UMB, care a avut un avans de 8,75 puncte procentuale pe lotul Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania (A3). Stadiul lucrărilor la acest lot se apropie de 60%.

Grupul controlat de Dorinel Umbrărescu ocupă și următoarea poziție, cu un progres de 8 puncte procentuale pe lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat al A7 Buzău – Focșani. Aici, lucrările au ajuns la un grad de execuție de 57%. Cele 4 loturi ale secțiunii Buzău – Focșani pe care lucrează UMB ar putea fi deschise în acest an.

Tot un avans de 8 puncte procentuale a raportat și constructorul bistrițean Dimex 2000, la Drumul Expres Turda – Tureni. Noua șosea de legătua la A3 din Cluj este realizată în proporție de 53%. Pe următoarea poziție se află asocierea Pizzarotti – Retter, cu un avans de 7,77 puncte procentuale la lotul 1 Dumbrava – Mizil al A7 Ploiești – Buzău. Executat în proporție de 85%, și acest lot este programat pentru inaugurare în 2024.

Antreprenorul UMB, al lui Dorinel Umbrărescu dispune pe șantierul tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Piteşti (DEx12) de 789 de persoane și de 254 utilaje, utilaje care, conform unei discuții cu reprezentantul constructorului, consumă 80.000 litri/combustibil pe zi, anunță secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioşteanu.

Potrivit lui, pe șantierul 𝗧𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝟰 al 𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮-𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶 DX12, construit de UMB, stadiul este următorul,potrivbit economica.net:

✅️ 𝗮 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗿𝗰𝗮𝗷𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿𝗲 𝗹𝗮 𝗷𝗼𝗻𝗰𝘁𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝗰𝘂 𝗧𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻𝘂𝗹 𝟯 (𝘁𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁 𝘀𝗶 𝗱𝗮𝘁 𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗰);

✅️ continuă lucrările de așternere a asfaltului, stratul de bază AB31.5 și stratul de legătură BAD 22.4;

✅️ continuă lucrările de umpluturi din pământ pe traseul drumului expres de la km 117 până la km 121;

✅️ continuă realizarea stratului de formă și fundației de balast pe traseul drumului expres de la km 117 până la km 121;

✅️ continuă lucrările la suprastructura drumului, la realizarea stratului de balast stabilizat cu ciment;

✅️ continuă lucrările hidrotehnice, de realizare a drenajului longitudinal și drenajului median, casiuri, rigole;

✅️ continuă lucrările de realizare a branșamentelor electrice aferente atât structurilor, cât și drumului de legătură;

✅️ se execută lucrări de montare a parapetului metalic;

✅️ au fost finalizate lucrările de relocare a rețelelor de gaze, de produse petrolier și de telecomunicații și sunt în curs de realizare lucrările de relocale a rețelelor de înaltă tensiune, medie și joasa;

✅️ continuă lucrările ITS;

✅️ la structurile de pe drumul expres se lucrează la sferturi de con, guri de scurgere și rosturi de dilatație, iar pe o parte dintre acestea se află în curs de așternere straturile BA8 și BAP16, dar și a mixturii asfaltice MAS 16;

✅️ se lucrează și la realizarea plăcilor de racordare și a hidroizolației aferente plăcilor de suprabetonare;

✅️ pentru drumul de legătură (km 0+000 – km 6+872) sunt în curs de finalizare lucrările de umpluturi din pământ, de realizare a stratului de formă, a fundației de balast și a stratului de balast stabilizat cu ciment. De asemenea, continuă așternerea straturilor de mixtură asfaltică AB 31,5 și BAD 22,4;

✅️ la nodul rutier Podul Broșteni au fost finalizate lucrările de umpluturi din pământ, de realizare a stratului de formă, a fundației de balast și a stratului de balast stabilizat cu ciment și sunt în curs de finalizare lucrările de așternere a mixturii asfaltice AB 31,5 și BAD 22,4 (progres 95.00%) și se continuă ulterior cu stratul de MAS 16;

✅️ la nodul rutier Cătanele se execută lucrări de umpluturi din pământ și de realizare a stratului de formă.

„Având în vedere angajamentul antreprenorului de a finaliza cât mai rapid acest tronson, fiind posibil chiar la sfârșitul anului să avem în trafic parțial acest tronson la conexiunea cu A1, depunem toate eforturile să îl sprijinim în acest sens”, subliniază Scrioşteanu pe Facebook.

Săptămâna trecută, şi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a transmis imagini cu tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Piteşti (DEx12), despre care spune ca este aproape de finalizare este aproape de finalizare.

Citește și Pro Infrastructura îl contrazice pe Grindeanu în legătură cu finalizarea Autostrăzii Moldovei. Cum se prezintă tronsoanele lui Umbrărescu: „Noi nu credem că va fi gata. Va primi extensii contractuale oricât va fi nevoie”

Cine sunt constructorii cu cele mai mari progrese pe șantierele drumurilor de mare viteză din România. Asocierea turcă Nurol – Makyol se menține și ea în topul constructorilor
Tot cu 7 puncte procentuale a avansat UMB și pe lotul 1 Buzău – Vadu Pașii al A7 Buzău – Focșani. Lotul cu mega-podul peste râul Buzău a ajuns la un stadiu al lucrărilor de 55%.

În top urmează constructorul din Turcia Nurol. Asocierea Nurol – Makyol a raportat un progres de 6 puncte procentuale pe lotul vecin, respectiv lotul 3 Pietroasele – Buzău din A7 Ploiești – Buzău.

Din nou, UMB apare în top cu un avans de 5,5 puncte procentuale pe tronsonul 4 din Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx12), realizat în proporție de peste 70% (procent din lun august, care a ajuns acum la 75%). Și următorul loc revine tot UMB, cu un progres de 3,95 puncte procentuale la lotul 4 Nord din Autostrada Bucureștiului (A0), executat aproape 22%.

PORR Construct, progres bun pe secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș a A1 Sibiu – Pitești
Topul continuă cu PORR Construct, care a avansat cu 3,88 puncte procentuale la secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș din A1 Sibiu – Pitești. Lucrările care includ și primul tunel veritabil de autostradă din România sunt realizate în proporție de peste 48%.

 

Tot pe A1 Sibiu – Pitești, WeBuild a avut un progres de 3,61 puncte procentuale la secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș, realizată în proporție de aproape 80%. În continuarea topului, asocierea Coni – Trace a raportat un avans de 3,4 puncte procentuale pe lotul 2 Mizil – Pietroasele al A7 Ploiești – Buzău.

Astfel, primul lot intrat în execuție din A7, finanțată prin PNRR, a depășit pragul de execuție de 90%. Tot cu 3,4 puncte procentuale a progresat și UMB pe lotul 1 Săucești – Trifești al A7 Bacău – Pașcani.

Mai departe, UMB a avut un avans de 3 puncte procentuale pe lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni al A7 Focșani – Bacău. Un progres de 3 puncte procentuale a fost raportat și pe lotul 3 al A0 Nord, contractat cu chinezii de la CCECC și unde lucrează subcontractorul român Baxcom. Pe restul șantierelor monitorizate, progresele au fost mai mici de 3 puncte procentuale, fie nu au fost raportate.

DailyBusiness
Mii de locuri de muncă disponibile pentru români în toata Europa: Se caută urgent muncitori necalificați!
Spynews
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Bzi.ro
Mario Fresh o înșela pe Alexia Eram? Ce a putut face artistul
Fanatik.ro
Țara care s-a umplut de șerpi mari. Se află în Europa, iar românii o vizitează pentru că e plină de clădiri ce au arhitectură spectaculoasă
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Nu se mai dă ceasul înapoi? Ora de vară va fi utilizată permanent
Playtech.ro
Doamne, cât de bine poate să arate Cher la 78 de ani! A ȘOCAT pe toată lumea, e SUPERBĂ
DailyBusiness
Ai planuri de Crăciun și Revelion? Iată oficial cum va fi vremea
Adevarul
Șerpi de doi metri lungime au invadat Marea Britanie, trăind în poduri și pereți. De ce comportamentul reptilelor este „neobișnuit”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins de paparazzii Spynews.ro cu noua iubită!
Spynews
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Evz.ro
Doliu în televiziunea românească. A murit unul dintre cei mai populari prezentatori
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Legea pensiilor din România a ajuns în Parlamentul European. Cine sunt românii ale căror pensii vor putea fi din nou recalculate
Cancan.ro
Copiii milionarului Adrian Marțian au fost găsiți! Ireal unde se aflau cei 3 frați în tot acest timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adevărul despre Elena Udrea. Adrian Alexandrov rupe tăcerea: Puțină lume o cunoaște...
StirileBZI
Cine va primi ajutorul de încălzire în 2024: Ce condiții trebuie să îndepliniți
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
substantial.ro
România conduce în UE la decesele copiilor din cauza bolilor respiratorii
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Trupe de legendă: Jethro Tull și revoluția folk-ului progresiv