Lovitură pentru români privind facturile la curent. Avertismentul ANRE: Urmează facturi pe cinci luni la energia electrică

Virgil Popescu, explicaţii despre modul în care se aplică în prezent ordonanţa privind compensarea preţului la energia electrică
Filip Stan
30 sept. 2022, 06:20
Lovitură pentru români privind facturile la curent. Avertismentul ANRE: Urmează facturi pe cinci luni la energia electrică

Urmează luni cu facturi foarte mari, este lovitură pentru români privind facturile la curent. Vicepreședinte ANRE a transmis că numeroși români vor primi facturi pe cinci luni la energia electrică. Vezi mai jos care e sfatul oficialilor pentru cei care nu au bani să le plătească.

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, a atras atenția referitor la energia electrică din următoare perioadă. După spusele acestuia, urmează facturi la energia electrică pe cinci luni de zile.

TUTORIAL VIDEO Diana Şoşoacă. Metoda hilară cu care senatoarea îi învaţă pe români să scape de facturile umflate: „Stornare şi o trimiteţi!”

O parte dintre români, mai ales cei care nu au avut un consum foarte mare, vor primi factura la energie pe cinci luni, după ce un furnizor esențial nu a emis note de plată în ultima perioadă, susține Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE.

„Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni”, a atras atenţia vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Vouchere pentru compensarea facturilor. Câţi bani ar putea primi românii pentru a evita colapsul în această iarnă

Sfaturi pentru cei care nu le pot plăti

Zoltan Nagy-Bege a venit şi cu un sfat pentru cei care sunt în această situaţie: să ceară eşalonare furnizorului.

„Sfatul nostru este ca cei care vor avea probleme financiare din acest punct de vedere să se adreseze furnizorului şi să ceară o eşalonare. În plus, fiecare client are un cont şi poate face acolo o plată în avans”, a sfătuit vicepreședintele ANRE.

Pe de altă parte, reprezentatul ANRE şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că în ultimele 11 luni au fost 10 acte normative, ordonanţe, modificări şi legi în energie care le îngreunează munca.

„Avem un val de petiţii la ANRE”, a mai anunţat Zoltan Nagy-Bege, în cadrul conferinţei Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică, potrivit Antena3.ro.

Ministrul Energiei, despre cum se vor calcula facturile după noile reguli: ”Este destul de greu să emiți facturi personalizate pentru toată populația României”

Virgil Popescu, explicaţii despre modul în care se aplică în prezent ordonanţa privind compensarea preţului la energia electrică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explică modul în care se aplică în prezent ordonanţa privind compensarea preţului la energia electrică, amintind că distribuitorii de energie sunt cei care citesc la trei luni contoarele. ”Dacă eu consum până în 100 de kilowaţi plătesc 68 de bani pe kilowatt, dacă eu consum până în 300 de kilowaţi plătesc pentru primii 255 de kilowaţi 80 de bani, pentru diferenţa de la 255 la 300 – preţul de contract, dacă consum mai mult de 300 de kilowaţi plătesc tot preţul de contract”, afirmă ministrul despre modul în care se aplică în prezent legislaţia.

”Să luăm regula generală: dacă eu consum până în 100 de kilowaţi plătesc 68 de bani pe kilowatt, dacă eu consum până în 300 de kilowaţi plătesc pentru primii 255 de kilowaţi 80 de bani, pentru diferenţa de la 255 la 300 – preţul de contract, dacă consum mai mult de 300 de kilowaţi plătesc tot preţul de contract. Acum, referinţa aceasta de 100 de kilowaţi, de 300 de kilowaţi, de mai mare de 300 de kilowaţi conform ordonanţei actuale se referă la media consumului pe anul trecut. Deci dacă am consumat anul trecut 100, 300 sau mai mult 300, aşa mi se va factura în lună până la regularizarea care se întâmplă, scrie în lege, la 1 februarie”, a explicat ministrul Energiei, miercuri seară, la Digi 24.

Virgil Popescu a precizat că, în cazul în care ordonanţa va fi modificată, în cazul consumatorilor care nu trimit autocitirea contoarelor care măsoară consumul de energie se va face estimare, iar după trei luni se va emite o factură de regularizare a consumului.

”Depinde acum ce variantă consideră Camera Deputaţilor că este mai bună”, a adăugat Popescu.  Ministrul a spus că distribuitorii care nu au respectat obligaţia de a citi periodic contoarele ”au primit o groază de amenzi” de la ANRE, în condiţiile în care au existat distribuitori care au citit contoarele o dată pe an.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Bulgaria are cel mai ieftin carburant din Balcani
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
74,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, un procent în scădere față de anii anteriori
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?