După falimentul Euroins, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de lege al ASF care prevede înghețarea prețurilor la RCA pentru 6 luni la nivelul practicat în 28 februarie 2023. Între timp, șoferii primesc lovituri după lovituri. Peste 1.100 s-au adresat deja Fondului de Garantare a Asiguraților fie ca să renunţe la poliţa RCA, fie ca să ceară plata unor pagube produse de posesorii unor astfel de polițe. Plățile nu se vor face, însă, mai devreme de jumătatea lunii mai.
Citește și: Ce trebuie să facă românii care au asigurări RCA la Euroins. Asiguraţii au dreptul de a denunţa contractele
Și nu doar asta este problema. Unele service-uri nu mai primesc clienți care își repară mașinile implicate în accidente pe asigurări de la Euroins.
„Cei care dețin o poliță de asigurare la Euroins trebuie să știe că acestea rămân în vigoare.
Este o opțiune de a-și denunța această poliță. În acest sens ar trebui să transmită o scrisoare de solicitare către societatea Euroins și ulterior să trimită o cerere de restituire primă către fond. Cei care au avut sau vor avea un eveniment pe aceste polițe, un eveniment pentru care nu a fost deschis un dosar de daună la societate, pot să trimită către Fondul de Garantare o cerere de deschidere dosar. Fondul va face constatarea și își vor putea repara mașina.
A treia situație este a celor care au un dosar de daună deja deschis la societate și care sunt în așteptarea unei despăgubiri. Aceștia trebuie să trimită către Fond o cerere de plată daună în baza căreia fondul va analiza și va plăti despăgubirea cuvenită. Toate aceste formulare de restituire primă, de cerere de dosar și plată recomandăm să fie transmise către Fond prin completarea formularelor online disponibile pe site-ul Fondului. După 17 mai, fondul este în drept să efectueze plăti. Vor fi efectuate în ordinea în care s-au înregistrat cererile„, a precizat Mona Cucu, director general al Fondului de Garantare a Asiguraților, într-un interviu pentru Digi24