Lovitură sub centură pentru Clotilde Armand. Primăria Capitalei a achiziționat, în data de 1 iulie, servicii de curățenie pentru Stadionul Arena Națională de la Romprest, firma de salubritate cu care primarul Sectorului 1 este în război.
Războiul dintre Clotilde Armand şi Romprest, declanşat încă de la preluarea mandatului de primar, a condus la o situație incredibilă, în care, o bună perioadă de timp pe străzile din cea mai bogată unitate administrativ-teritorială din România, zăceau munți de gunoaie. Acest conflict nu s-a încheiat nici în zilele noastre.
Partenerul, teoretic, al noii politici locale generate, în urmă cu doi ani, din coabitarea dintre PNL și USR, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, îi dă o lovitură „sub centură” colegei Clotilde Armand. Primăria Capitalei a achiziționat, chiar în data de 1 iulie, servicii de curățenie pentru Stadionul Arena Națională de la Romprest.
Potrivit unui anunț de atribuire publicat pe SEAP, Primăria Capitalei preciza, încă din 20 februarie 2022, că vrea să contracteze servicii de curățenie interioară și exterioară, dar și pentru spațiile verzi, de la Arena Națională, care să fie prestate pentru 8 luni, în cursul acestui an, cu posibilitatea prelungirii cu încă patru luni, în cursul anului viitor, afacere pentru care a pus la bătaie suma de 3.4134.035,38 de lei fără TVA, scriu cei de la Jurnalul.ro.
Pentru atribuirea contractului, a fost organizată o licitație deschisă, la care s-au înscris șase ofertanți. Dintre aceștia, unul a fost declarat neconform, iar alți doi s-au retras, lucrurile finalizându-se pe data de 1 iulie, când a fost declarată câștigătoare oferta depusă de SC Romprest Servicii Integrate SRL, care a oferit un preț de 2.119.311,84 lei fără TVA, adică 2.521.981,1 lei cu TVA inclusă (514.690 de euro).
Conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), SC Romprest Servicii Integrate SRL este deținută, în proporție de 99,9%, de nimeni altcineva decât de Compania Romprest Service SA, adică duşmanii primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.
Reamintim că războiul declanșat de primarul USR al Sectorului 1 companiei Romprest a ținut prima pagină a ziarelor, după septembrie 2020, iar aceste litigii s-au soldat, anul acesta, cu contractarea, de către Primăria Sectorului 1, fără licitație, la urgență, a unor servicii de sortare a deșeurilor, în valoare de 11 milioane de lei.
Unul dintre motivele aduse de Primăria Sectorului 1, pentru a justifica urgența încheierii acestor contracte a fost acela dat de „nevoia de asigurare a continuității serviciului de salubrizare a Sectorului 1, în condițiile unei iminente întreruperi a serviciilor de sortare notificată de operatorii stațiilor de sortare a deșeurilor municipale aflați sub contract cu operatorul delegat Compania Romprest Services SA (…), în lipsa aprobării de către Primăria Sectorului 1 a unei majorări a tarifului de sortare”.
Revenind la afacerea parafată de Primăria Capitalei, aflăm, din caietul de sarcini care a stat la baza procedurii de achiziție, că Stadionul Arena Națională are o capacitate de 55.000 de locuri, dispuse pe două tribune, două peluze, lojă, are spații pentru presă, vestiare, chioșcuri, toalete și o parcare subterană cu o capacitate de 190 de locuri. Stadionul dispune de 94 de căi de acces, de 49 de scări de evacuare, patru lifturi, patru rampe de acces, 133 de toalete, iar la etajul al doilea există inelul de distribuție a circulației pentru persoane.
Serviciile care trebuie prestate de cei de la Romprest „trebuie să fie la cele mai înalte standarde de calitate, cu echipamente adecvate, cu personal calificat, instruit și responsabil, în vederea asigurării unui spațiu adecvat și propriu pentru desfășurarea diferitelor evenimente”, se arată în documentația de atribuire.
Astfel, se vor presta servicii de întreținere și curățenie în grupurile sanitare, în ascensoare, în birouri, cabinete medicale, vestiare, loja VIP, terase VIP, Foayer VIP, chioșcuri, restaurant, săli de ședințe, în zona de presă, gradene și în parcarea subterană. Contractul mai include și „servicii de curățenie cu alpiniști utilitari, colectarea deșeurilor, transportul și depozitarea acestora în depozite autorizate”.