Primii doi au fost ridicaţi în seara zilei de 5 iulie, în momentul în care se pregăteau să meargă la o nuntă la restaurantul „La Castel“, unde cununa unul dintre fraţii Corduneanu. După două săptămâni de la eveniment, Gîtlan a venit singur la sediul IPJ Iaşi, cu tot cu bagaje, şi s-a predat. “La data de 17 iulie, în jurul orei 10.30 s-a prezentat la sediul IPJ Iaşi un bărbat de 35 de ani, pe numele căruia Tribunalul Iaşi a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Cristodorescu, Corduneanu şi Gîtlan au fost condamnaţi de către Curtea de Apel Suceava care a decis ca Tiberiu Cristodorescu să fie condamnat la 3,6 ani închisoare, aceeaşi pedeapsă primind şi Gheorghe Rusu, fost Corduneanu, unul dintre fraţii din clanul interlop cu acelaşi nume. În cazul lui Corduneanu instanţa a adăugat şi o altă pedeapsă, rezultând pentru acesta o condamnare finală de 5 ani şi 11 luni de închisoare.
La rândul său, Gheorghe Clapon, un alt personaj cunoscut în lumea interlopă, căutat prin Interpol pentru o condamnare dintr-un alt dosar a primit şi el 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, la care s-a adăugat un an de închisoare dintr-un alt dosar. În acelaşi dosar, fraţii Costel Corduneanu şi Vasile Călin au fost achitaţi pentru infracţiunea de favorizarea făptuitorului.
Silviu Gîtlan, un apropiat al clanului Corduneanu a primit 8 luni de închisoare, însă prin anularea unei pedepse cu suspendare anterioare a rezultat o pedeapsă de 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare. Cristodorescu, Rusu şi Clapon au fost acuzaţi de DNA de trafic de influenţă după ce ar fi primit 40.000 de euro de la o traficantă de persoane promiţându-i acesteia că vor interveni pe lângă judecători de la Curtea de Apel Iaşi pentru a o scăpa de puşcărie. La rândul lor, Costel Corduneanu şi Vasile Călin ar fi încercat să o determine pe denunţătoare să îşi retragă plângerea, în timp ce Gîtlan ar fi minţit în timpul audierilor. Dosarul a fost instrumentat de fostul procuror Emilian Eva, suspendat ulterior din funcţie după ce a fost reţinut pentru luare de mită.