Comisia Locală de Aplicare a Legii Fondului Funciar Însurăţei şi Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Brăila au solicitat ca familia Huidu să achite cheltuielile de judecată, însă instanța a respins și această cerere.
Conform legii, imobilele preluate în mod abuziv de stat, de organizaţiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, precum şi cele preluate de stat în baza Legii nr. 139/1940 asupra rechiziţiilor şi nerestituite, se restituie, în natură. „În cazurile în care restituirea în natură nu este posibilă se vor stabili măsuri reparatorii prin echivalent. Măsurile reparatorii prin echivalent vor consta în compensare cu alte bunuri sau servicii oferite în echivalent de către entitatea învestită potrivit prezentei legi cu soluţionarea notificării, cu acordul persoanei îndreptăţite, sau despăgubiri acordate în condiţiile prevederilor speciale privind regimul stabilirii şi plăţii despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv”, mai prevede legea.
Anul trecut, Şerban Huidu a fost citat într-un alt proces, alături de soţia sa şi alte câteva zeci de persoane, pentru a recupera banii de la o societate comercială aflată în insolvenţă. În timp ce Şerban Huidu are de recuperat bani, tatăl lui a fost dat în judecată pentru că a uitat să îşi achite nişte datorii. Florin Huidu a fost dat în judecată de un furnizor de energie electrică şi de biroul unui executor judecătoresc, fiind acuzat că s-a eschivat de la plata unor facturi. Magistraţii au admis cererea de executare silită, aşa că Huidu sr. a fost forţat să-şi achite facturile.