Lucescu a răbufnit după chinul cu Lituania: „Calitatea gazonului, execabrilă!”. Selecţionerul vrea să mute naţionala în provincie

Echipa naţională a României a învins greu luni seara, pe teren propriu, scor 3-1, echipa naţională a Lituaniei, în cadrul grupei C2 din Divizia C a Ligii Naţiunilor.
Filip Stan
10 sept. 2024, 13:18
Lucescu a răbufnit după chinul cu Lituania:

Selecţionerul Mircea Lucescu a declarat, luni seară, că naţionala României a meritat victoria cu Lituania, însă a criticat calitatea gazonului de pe Stadionul Steaua. Lucescu a lăudat jocul bun al jucătorilor care au intrat pe teren în partea a doua a meciului.

„Calitatea terenului a fost execrabilă. În condiţii dificile, terenul şi un adversar fizic puternic, am reuşit o victorie. Rezultatul e corect, sunt trei puncte foarte importante. Cu ceva şansă, mai sunt lucruri de pus la punct. Dacă la Kosovo, cei care au intrat nu au strălucit, acum ei au câştigat meciul, prin dorinţa lor, prin realizările individuale, la Mitriţă la Hagi, dar sigur e meritul întregii echipe. Rezervele sunt foarte importante, contează foarte mult. Urmează dpuă meciuri în deplasare, vom vedea cum vor veni la naţională. Le-am recomandat să-şi ajute echipele de club să facă performanţă, pentru că aşa vin cu alt moral la naţională”, a declarat Mircea Lucescu.

Lucescu spune că nu mai vrea ca echipa „tricolorilor” să joace pe un astfel de gazon, sugerând ideea că alte meciuri ar putea fi jucate și la Craiova, Cluj sau Arena Națională.

 

Echipa naţională a României a învins luni seara, pe teren propriu, scor 3-1, echipa naţională a Lituaniei, în cadrul grupei C2 din Divizia C a Ligii Naţiunilor.

Pentru România au marcat Valentin Mihăilă, Răzvan Marin şi Alexandru Mitriţă, iar pentru Lituania a înscris Kucys.

Steaua nu schimbă gazonul
În ciuda problemelor mari cu gazonul, care au făcut-o și pe FCSB să joace pe ”Arcul de Triumf”, George Ogăraru, oficial al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, a anunțat că suprafața de joc nu va fi schimbată. Motivul? Costă prea mult.

”Cu siguranță că gazonul are nevoie de o pauză în momentul de față ca să-și revină. Nu știu dacă poate fi schimbată suprafața, este un gazon hibrid și sunt costuri foarte mari pentru a schimba un astfel de teren, plus că ar necesita foarte mult timp, pe care nu-l avem în plin campionat”, a declarat George Ogăraru.

Programul din Liga Naţiunilor:

  • Kosovo – România 0-3 (Man 40, R. Marin 52 pen., Drăguş 82)
  • România – Lituania 3-1 (Mihăilă 4, R. Marin 87 pen., Mitriţă 90+2 / Kucys 34)
  • Sâmbătă, 12 octombrie 2024, 21:45: Cipru – România
  • Marți, 15 octombrie 2024, 21:45: Lituania – România
  • Vineri, 15 noiembrie 2024, 21:45: România – Kosovo
  • Luni, 18 noiembrie 2024, 21:45: România – Cipru

Clasament Liga C, grupa 2:

  1. România – 6 p.
  2. Kosovo – 3 p.
  3. Cipru – 3p.
  4. Lituania – 0 p.

Cum se califică România din Liga Naţiunilor direct la barajul pentru Campionatul Mondial din 2026, analiză Fanatik

Naţopnala pregătirtă de Lucescu speră să revină după o pauză de 28 de ani la Campionatul Mondial. Ultima participare a venit în 1998, iar de atunci “tricolorii” au mai prins barajul doar de două ori. Ambele confruntări au fost pierdute: 2-3 la general cu Slovenia (pentru Mondialul din 2002) şi 2-4 la general cu Grecia (pentru Mondialul din 2014).

Mircea Lucescu a început deja campania pentru Campionatul Mondial din 2026. Pentru că Liga Naţiunilor are o portiţă importantă de calificare la barajul pentru Mondiale, iar România este mare favorită să îşi câştige grupa din Liga C.

Campionatul Mondial din 2026 va fi primul cu 48 de echipe la start. Din Europa, numărul naţionalelor care vor participa la turneul final va creşte de la 13 la 16 echipe. Vor fi câştigătoarele celor 12 grupe preliminare plus patru echipe care vin de la baraj.

16 echipe europene merg la Mondiale! Patru formaţii din Liga Naţiunilor prind barajul

Barajul va fi format din 16 echipe (12 echipe de pe locul 2 în preliminarii şi patru din Liga Naţiunilor). Toate aceste echipe vor juca patru mini turnee în format semifinală-finală, iar cele patru câştigătoare merg la turneul final alături de învingătoarele din grupele preliminare.

La Mondialul din 2026, numărul echipelor care prind barajul din Liga Naţiunilor cresc de la două la patru. Iar ordinea calificării este în funcţie de clasamentul turneului, cu cele mai bune patru echipe din fiecare Ligă, în ordinea importanţei: A, B, C (unde este şi România) şi D.

 

Un detaliu crucial care este în favoarea noastră. Vor fi excluse echipele care câştigă sau termină pe doi în preliminarii, pentru că ele vor obţine calificarea la turneul final sau la baraj. Astfel, patru dintre cele mai bune echipe rămase, vor prinde barajul.

Istoria ne arată că cele mai bune patru echipe din Liga A nu au terminat mai jos de locul 2 în preliminariile clasice astfel că locurile de baraj au fost completate de cele din Liga B. Spre deosebire de 2022, sunt patru locuri de baraj, în loc de două şi aproape sigur una sau două echipe din Liga C vor accede acolo.

Ordinea calificării la baraj din Liga Naţiunilor:

Liga A:

  • Locul 1
  • Locul 2
  • Locul 3
  • Locul 4

Liga B (în ordinea punctelor obţinute): 

  • Locul 1 – grupa 1
  • Locul 1 – grupa 2
  • Locul 1 – grupa 3
  • Locul 1 – grupa 4

Liga C (în ordinea punctelor obţinute): 

  • Locul 1 – grupa 1
  • Locul 1 – grupa 2
  • Locul 1 – grupa 3
  • Locul 1 – grupa 4

Liga D (în ordinea punctelor obţinute), dacă mai e cazul. 

Detaliu esenţial: România să câştige grupa cu cât mai multe puncte!

Pentru România contează orice punct obţinut în grupa din Liga Naţiunilor. Nu e de ajuns doar să ne câştigăm grupa, ci trebuie să o facem cu un număr cât mai mare de puncte pentru a fi cea mai cea mai bună sau printre cele mai bune câştigătoare de grupă.

Clasamentul se face în funcţie de punctele obţinute, apoi de golaveraj. Cum România a câştigat cu 3-0 meciul cu Kosovo de la Priştina, considerat cel mai dificil, “tricolorii” au o şansă uriaşă de a câştiga grupa, ceilalţi adversari fiind Lituania şi Cipru.

Dar pentru a spera la baraj este esenţial să încheiem cu cât mai multe puncte: 16, poate chiar maximum de 18, care să propulseze naţionala “tricoloră” pe primul loc la general, în Liga C. Astfel, în ordinea priorităţii, vom fi mai sus pentru locurile de baraj.

Calificarea la baraj, asigurată în proporţie de 90% de pe locul 1 al Ligii C!

În scenariul în care România ocupă primul loc din Liga C, ar însemna locul 9 în clasamentul pentru baraj. Asta înseamnă că cinci echipe din Ligile A şi B să obţină calificarea la Mondiale sau la baraj din preliminariile clasice.

În Liga A sunt cele mai bune echipe ale Europei şi e de aşteptat ca toate cele patru semifinaliste să încheie pe unul dintre primele două locuri în preliminariile clasice. Astfel, mai rămâne ca o singură echipă din Liga B să fie la baraj din preliminarii ca România să intre din Liga Naţiunilor la baraj.

Primul loc din Liga C ar oferi o oportunitate excelentă pentru România înaintea preliminariilor clasice. Va fi greu să sperăm la primul loc acolo, în condiţiile în care vom întâlni un cap de serie foarte puternic.

Şi chiar dacă vom fi în a doua urnă la tragerea la sorţi, o clasare bună în Liga Naţiunilor va mai ridica din presiunea obţinerii locului de baraj, ştiind că la finalul preliminariilor vom fi acolo datorită parcursului bun din Liga Naţiunilor.

Spynews
Cine sunt tinerele ucise cu sânge rece pe litoral, de cel supranumit Șacalul. Denisa avea 28 de ani, iar Delia 34. Ambele femei fuseseră date dispărute / FOTO
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
De ce e bine să adaugi sare în cafea. Trucul pe care din ce în ce mai multe persoane îl pun în aplicare
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Playtech.ro
Detalii șocante despre moartea stewardesei românce găsită moartă în Japonia. Ce au aflat anchetatorii
DailyBusiness
Schimbare MAJORĂ pentru mame și tați. Când vor putea ieși la pensie
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Despărțire surprinzătoare în showbiz! Au pus punct relației după șase ani, deși aveau planuri de căsătorie
Spynews
Ce răspuns a dat Cristina de la Insula Iubirii la întrebarea: "De ce mai ai poze cu Andrei pe Instagram?" Care e, în prezent, relația foștilor concurenți / VIDEO
Evz.ro
Serghei Mizil a fost spectator. Lecția pe care i-a dat-o o brunetă. Video
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
Mormântul Denisei Răducu a ARS ca o torță!!! Imagini șocante de la cimitirul din Ștefănești, părinții ei sunt devastați
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Adio, maestre! A murit cel mai iubit ACTOR al românilor. A fost idolul a generații întregi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Audiență record pentru Digi FM și PRO FM în 2024
MediaFlux
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...