Lucia Goracci: Soţul i-a spus în română jurnalistei care era cu noi, Delia Marinescu: Ce fac acum cu voi? Deschid geamul și vă arunc de la etaj?” VIDEO

Lucia Goracci, jurnalista din Italia implicată în scandalul din casa senatoarei Diana Şoşoacă, a vorbit în presa din Italia despre evenimentele la care a fost martoră.
Filip Stan
15 dec. 2021, 22:30
Lucia Goracci: Soţul i-a spus în română jurnalistei care era cu noi, Delia Marinescu: Ce fac acum cu voi? Deschid geamul și vă arunc de la etaj?

Lucia Goracci a mai spus într-un interviu la Rai 1 că Diana Şoşoacă le-a spus poliţiştilor că jurnaliştii italieni ar avea droguri. Urmăriţi interviul integral prezentat de România TV, la Punctul culminant

– Alături de noi în studio este colega noastră, Lucia Goracci. Lucia, spuneam că a venit reacția premierului român, dar care a fost pentru tine cel mai dificil moment din toată povestea asta urâtă?
– Chiar și acum îmi amintesc cum au țipat la mine. Momentul cel mai dificil a fost … Lucrurile au escaladat într-un mod grotesc. Am fost închiși, am reușit să mă strecor afară, tot acel timp cât nu am știut care este soarta celor trei colegi ai mei care au rămas înauntru. Soțul lui Șoșoacă, bărbatul care apoi m-a lovit, i-a șoptit translatorului nostru la ureche: „Acum ce fac cu voi? Vă arunc pe toți pe geam?”. Apoi acea reținere în sediul Poliției, ore întregi unde manipularea făcută de Șoșoacă părea că a dat roade.

Poliţia Română, filmul scandalului din biroul Dianei Şoşoacă: Senatoarea le-a spus poliţiştilor că jurnaliştii italieni ar avea droguri
Ai adus vorba despre soț, este un video postat de senatoarea antivaccinistă care lămurește și mai bine care a fost desfășurarea evenimentelor. Îl privim împreună și apoi comentăm.

– Bună ziua, aceasta este. Nu doamna nu are voie, să iasă afară. Să iasă afară, vă rog frumos.
– Sunt presa liberă.
– Nu, nu aici e borul meu dați-o afară! Nu are dreptul. Ieși afară!
– Eliberați-mi colegii!
– Ieși afară! Vă rog, dați-o afară. NU are voie, deci îi fac plângere.
– Ne-a răpit!
– E casa mea, ieși din casa mea! Dați-o afară de aici. Nu, nu, Silviu! Silviu! Silviu, încetează!

Lucia Goracci, jurnalista implicată în scandal cu Diana Şoşoacă, declaraţii exclusive pentru România TV: „M-a lovit”

– Chiar și aici pare totul foarte foarte clar.
– Și acesta este paradoxul. Acea tentativă de a manipula faptele care s-a întors împotriva ei. Aceasta este filmarea postată de senatoare și unde se vede clar că ținându-mă, polițistul facilitează agresiunea. Agresiunea înfăptuită de soț, care mai apoi l-a inclus și pe polițistul care încerca să-l împiedice și să mă ajute. La fel cum știința învinge în fața șamanilor, așa și adevărul, indiferent ce poveste ar vrea să spună, iese la lumină, iar noi îl vom spune.

Merg la Diana Șoșoacă, senatoarea antivaccinistă. ȘOȘOACĂ: Bună ziua! LUCIA: Este pandemie. ȘOȘOACĂ: Care pandemie? LUCIA: Care pandemie? ȘOȘOACĂ Zero virgulă… . 0,26 de persoane moarte. LUCIA: În Italia multe familii își plâng morții. ȘOȘOACĂ: Da, îi plâng pentru că au fost uciși. LUCIA: De către cine? De către virus! ȘOȘOACĂ: De virus?! De ce dumneavoastră nu sunteți moartă? Eu de ce nu sunt moartă? LUCIA: Eu pentru că sunt vaccinată și port masca. ȘOȘOACĂ: Eu nu port masca. LUCIA: Ași fost norocoasă. ȘOȘOACĂ: NU sunt norocoasă, sunt deșteaptă. Sunt împotriva minciunilor. Va fi Nurnberg doi. Știu că RaiUno aparține Guvernului. LUCIA: Da. ȘOȘOACĂ: Eu sunt cu Dumnezeu și cu adevărul. LUCIA: O invit să rămânem cu discuția asupra faptelor și îmi arată ușa.

Până aici chiar dacă s-a ridicat puțin tonul rămânem la contradicție cu senatoarea care neagă virusul, neagă vaccinul, neagă tot ceea ce din păcate trăim de doi ani de zile și te acuză că lucrezi pentru o televiziune de stat. Apoi ce se întâmplă?
– După ce îmi arată ușa, se răzgândește imediat, se așează în fața ușii și o închide. Între timp din restul camerelor apar trei bărbați, între care și soțul ei care va avea un rol principal. Cu o mână începe să ne filmeze și cu cealaltă sună la 112 spunând: Au intrat pretinși jurnaliști. Au intrat cu forța și acum mă amenință, au vrut să fure… A început să ne acuze.

– Și v-a spus și să ștergeți tot ceea ce ați filmat.
– Da, ne-au și percheziționat la secția de poliție, pentru că ea le-a cerut și le-a spus că am putea avea droguri și arme la noi.
– Erai într-o țară europeană dar străină, mergi să iei interviu unei senatoare și la un moment dat senatoarea vă închide într-o cameră, cheamă Poliția și spune că nu știe dacă aveți arme la voi sau stupefiante. Îmi imaginez că v-a fost teamă.
– Mai ales că am fost amenințați. Soțul i-a spus în română jurnalistei care era cu noi, Delia Marinescu: ,,Ce fac acum cu voi? Deschid geamul și vă arunc de la etaj?”
– Tu ai avut sânge rece și au reușit să scapi. Să vedem acel moment, apoi situația degenerează și nu se termină aici. Priviți! Trece o perioadă ce pare interminabilă, apoi mai intră cineva și eu reușesc să fug. A venit poliția. Îmi verifică actele și alți agenți intră în clădire. Vreau să merg cu ei, pentru că sunt colegii mei înăuntru și nu știu ce s-a întâmplat cu ei. Când, după trei sferturi de oră, mă întorc cu polițiștii la colegii mei închiși, am parte de un alt șoc. Criminalii am devenit noi. Sprijinit de polițiști, soțul mă ia la pumni. Suntem jurnaliști! Polițiștii îl opresc, dar îi dau drumul.
Nu ne protejați! Suntem jurnaliști! Trebuia să ne eliberați și voi ne tratați ca pe criminali.
Rețineți-i și percheziționați-i pentru că au furat și luați-le toate imaginile. Senatoarea ne aduce mai multe acuzații, iar ea și soțul sunt lăsați liberi. Ne-a sechestrat. A închis ușa acum o oră împiedicându-ne să ieșim, spune translatorul. Le stabilim identitatea, îi spune polițistul femeii.

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Țara pe care e bine s-o eviți când mergi în vacanță. Deși mulți turiști o consideră spectaculoasă, “are multe orașe urâte, nu te simți în siguranță noaptea”
Capital.ro
Boala care te lasă fără permis. NU îți mai reînnoiește permisul de conducere
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Anunț important pentru bucureștenii care locuiesc la bloc
Adevarul
Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Cumpărarea de vechime în muncă. Ce prevede noua lege a pensiilor
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
Cine sunt femeile implicate în accidentul în care a murit Andrei Piedemonte, pilotul de curse. Acestea se luptă între viață și moarte
Capital.ro
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Papa Francisc critică politicile lui Donald Trump și Kamala Harris
MediaFlux
CASA de PENSII, ANUNȚ pentru PENSIONARI privind PROBLEMELE cu RECALCULAREA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...