„Este de fapt cu aviz de neconstituţionalitate. Legalitatea stă în mâna Parlamentului. Nu am văzut în Legea 41 nicăieri că poate desfiinţa Curtea Constituţională un Consiliu de Administraţie care se află în subordinea Parlamentului. Eu sunt relaxată pentru că orice soluţie va adopta Parlamentul va fi o soluţie bună”, a declarat Lucia Hossu Longin.
Ea a spus că membrii CA au fost numiţi legal de Parlament, în baza Legii 41 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Televiziune.
„Sigur că dacă Parlamentul va decide altă componenţă a CA, se va putea face, nu este un capăt de ţară”, a spus Lucia Hossu Longin, precizând că nu crede că hotărârea Curţii Constituţionale va afecta deciziile deja luate de actualul CA, printre care se numără şi cele privind redresarea economică a TVR şi cele privind declanşarea procedurii de concediere colectivă.
„Deciziile luate de noi sunt perfect legale şi suntem îndreptăţiţi să luăm decizii”, spune Lucia Hossu Longin. „Avizul de neconstituţionalitate s-a referit la componenţa CA, în care nu sunt locurile PDL. Şi nu ştiu de ce PDL nu s-a bătut pentru ele atunci şi vrea acum să zdruncine această instituţie care e oricum zdruncinată”, a precizat Lucia Hossu Longin.
Actualul Consiliu de Administraţie al Societăţii Română de Televiziune va fi desfiinţat, după ce Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului din 25 iunie de numire a noii conduceri a TVR, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL.
Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că hotărârea Parlamentului din 25 iunie privind componenţa Consiliului de Administraţie al SRTV este neconstituţională.