Lucian Mîndruță a spus adevărul despre Andreea Esca și succesul ei în televiziune: „Joacă un rol”

Lucian Mîndruță a vorbit recent despre Andreea Esca, colega lui de breaslă. Jurnalistul de 57 de ani o cunoștea pe celebra prezentatoare tv încă dinainte să ajungă la ProTV.
Filip Stan
15 oct. 2024, 09:25
Lucian Mîndruță a spus adevărul despre Andreea Esca și succesul ei în televiziune:

Lucian Mîndruță a ajuns la ProTV datorită Andreei Esca, în 1995. A lucrat acolo timp de opt ani, până în 2003, iar apoi a trecut la postul concurent, Antena 1, unde a stat șapte ani.

„Fiecare actor vrea să facă și el la un moment dat un film de Oscar. Fiecare prezentator vrea să prezinte și el jurnalul principal. Știam că la PRO nu aveam nicio șansă. Era cea mai bună prietenă a mea acolo, Andreea Esca și era și prea bună, iar la Antenă putea să fie liber”, a spus Lucian Mîndruță după plecarea la Antena 1, unde a prezentat știrile alături de Alessandra Stoicescu.

Citește și Monica Davidescu a făcut anunțul după 28 de ani de căsnicie cu Aurelian Temișan: „N-am ce să fac, așa merge mai departe”

Ulterior, în 2010, conducerea postului a decis să schimbe prezentatorii. „Au vrut să dea un refresh jurnalului. Au pus o față nouă și noi ne-am dat la o parte. În schimb, Andreea Esca continuă să prezinte de trei decenii știrile de la ora 19”.

Lucian Mîndruță, despre relația cu Andreea Esca

Lucian Mîndruță a fost întrebat, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, ce are Andreea Esca și el nu. A avut de spus numai cuvinte frumoase la adresa colegei de breaslă. Deși e pasionat de televiziune, Mîndruță a recunoscut că nu putea să ajungă niciodată la nivelul Andreei Esca. În opinia lui, în spatele carierei de succes a prezentatoarei, de aproape 30 de ani, stă talentul.

Citește și Theo Rose, strigăt de ajutor! Vedeta face apel la mila oamenilor cu suflet mare: „I s-a descoperit o tumoare”

„Talent, Andreea Esca are talent. Eu n-am avut niciodată talent în a prezenta știrile. Ce vezi sau ce ai văzut atunci când prezentam știrile sau când vorbesc acum e în întregime imitația altora mai buni decât mine. Eu eram băiatul din spatele clasei, nu ridicam mâna neprovocat, nu ieșeam la tablă decât târât. Nu am fost niciodată extrovertit.

Andreea Esca vrea să fie peste tot în spațiul public, vrea să fie observată. Eu, mai degrabă, aș vrea să trec neobservat și să mă lase lumea în pace. Sunt mulțumit. Totuși iubesc meseria asta, îmi place, pentru că, până la urmă, la mine meseria a venit din faptul că eu am scris foarte multă poezie și puțină proză. Cumva am scris, eu am simțit nevoia să spun ce gândesc, dar n-am simțit nevoia să joc ce gândesc. Esca joacă și joacă un rol mare, de asta nu o să dispară prea curând.

Eu, în schimb, mă bazez pe ceea ce reușesc să imit la oamenii mai de succes decât mine. Ceea ce pot să fac este să scriu în continuare. De asta probabil și oamenii citesc pe pagina mea de Facebook ceea ce scriu. Eu nu prea sunt pe Instagram, nu prea pun poze, poate o pasăre prinsă în zbor, dar oamenii sunt acolo pentru ce scriu. Nu o să fiu niciodată Andreea Esca și am greșit insistând în meseria de prezentator. Da, am greșit. Îmi place foarte mult. E regretul meu că nu am prezentat știrile, dintr-un motiv foarte simplu: e ușor, e plăcut, e frumos să fii celebru și bogat, dar pe de altă parte e o greșeală pentru mine, deoarece nu sunt făcut să fiu asta”, a declarat Lucian Mîndruță.

DailyBusiness
Noi zile libere pentru români! Vești excelente pentru milioane de angajați
Spynews
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Bzi.ro
Iulia Vântur și Salman Khan, amenințați cu moartea! Prietenul cel mai bun al actorului a fost ucis!
Fanatik.ro
Municipiul din România care s-a umplut de urși. Se află într-unul dintre cel mai frumoase județe ale României și e bine ca turiștii să-l evite
Capital.ro
UE a impus restricții. Ursula a tăiat acest drept. România, obligată sa respecte legea
Playtech.ro
Lucian Mîndruță și-a ÎNȘELAT soția acum 15 ani. Abia acum a spus ADEVĂRUL
DailyBusiness
Alertă națională! A fost descoperită o substanță periculoasă găsită în parfumurile brandurilor de lux
Adevarul
„Până la 30 de ruși sunt uciși odată”. Putin se confruntă cu pierderi uriașe pe front, pentru că aruncă haotic în luptă soldați nepregătiți
wowbiz.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret! Primele declarații ale artistei
Spynews
Câte zile libere legale sunt în anul 2025. Când primesc concediu de la stat agajații români
Spynews
Kate Middleton a încălcat protocolul regal. Ce gest uimitor a făcut prințesa
Evz.ro
Fostă vedetă PRO TV, condamnată. Cât va sta după gratii
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Un bărbat a fost zărit în sălbăticie, după trei ani de căutări. Tom a fugit de acasă alături de copiii săi, după o ceartă cu soția
Cancan.ro
David Popovici a renunțat la mașinile de la Ion Țiriac. Cum motivează gestul: „Nu pot să…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Putin porneşte Al Treilea Război Mondial. Germania: Un adevărat uragan de la est spre vest
StirileBZI
Aceste anvelope de iarnă cresc riscul de explozie! De ce nu este bine să le folosiți
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Dau să fac un pas, vine tipul spre mine..." Valentin, bărbatul atacat cu ciocanul în Chiajna, mărturii disperate de pe patul de spital
substantial.ro
România U21 se califică la Euro 2025 după victoria împotriva Elveției
MediaFlux
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Parfumuri de la branduri celebre, un pericol pentru sănătate. Au fost găsite substanțe interzise în compoziția mai multor produse