Lucian Mîndruță a fost invitat recent în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a împărtășit detalii mai puțin cunoscute despre parcursul său profesional și personal. În timpul discuției, jurnalistul a abordat o temă controversată legată de o colaborare eșuată cu manelistul Tzancă Uraganu, în contextul campaniei de vaccinare.
În perioada în care Lucian Mîndruță coordona campania națională de vaccinare, el a avut ideea de a crea o manea care să încurajeze populația să se vaccineze. Deși intenția sa era una pozitivă, Tzancă Uraganu nu a răspuns așa cum spera el. Această situație l-a dezamăgit profund pe Mîndruță, care considera că muzica ar putea avea un impact semnificativ în promovarea unui mesaj în ceea ce privea situația respectivă.
„Tzancă Uraganu nu s-a ținut de cuvânt. Mi-a dat și un mesaj pe whatsapp, un video în care el și tovarășii lui se gândeau să facă maneaua, a trecut o săptămână, au trecut două și Tzancă Uraganu și maneaua ia-le de unde nu-s.
După aceea am înțeles, de fapt. Tzancă Uraganu e un mai bun marketar decât mine. El a înțeles că publicul lui, sub nicio formă, nu se va vaccina vreodată, ba chiar va reacționa negativ la orice îndemn de a se vaccina.
Și atunci nu a făcut maneaua ca să nu își contrazică publicul, să și-l antagonizeze. Drept dovadă, nu s-a lăsat ademenit de mine. Cu regret, nu am avut manea la campania de vaccinare. Eu nu ascult manele și folclor, nu sunt în universul meu. Aș vrea ca oamenii să dea manelele mai încet lângă mine, dacă s-ar putea.”, a spus Lucian Mîndruță, la „40 de întrebări”.
Lucian Mîndruță a vorbit și despre începuturile lui în carieră, unde a povestit despre vremurile în care făcea fotografii la diverse evenimente, inclusiv înmormântări, pentru a-și asigura traiul.
„Nu am trăit din ele propriu zis, dar am putut să îmi cumpăr lucrurile pe care copiii, de obicei, le primesc de la părinții lor.
Blugi, bicicletă, casetofon, eu mi le-am cumpărat din munca mea începând cu 14 ani. Și aparat de fotografiat. Sigur că îmi mai puneam un pic deoparte ca să mă duc la mare vara, să pot să îmi permit și un Pepsi, ceea ce era super chestie că luai pe sub mână pe vremea aceea. Dar să mă întorc la poveste, nu știu dacă ai văzut vreodată vreo familie care vrea să se pozeze cu mortul. La deces sunt unii care au sentimentul: Bă, poate cu unchiul Georgică sau bunicul Costel nu am fost destul de drăguț în timpul vieții, n-am fost aproape de el, hai acum, la final. După ce a trecut finalul, hai să avem o amintire cu el.
Și se fotografiau cu decedatul și eu mă ocupam cu chestia asta, le făceam acele poze, le developam, îți imaginezi în bucătărie aparatul de făcut poze, care trebuia să fie întuneric înăuntru, trebuia să fie o singură lumină, și aia roșie și vedeai în tava aia, apărea mortul împreună cu rudele lui.
Era ca într-un film de groază! Dar chestia asta m-a învățat că până la urmă trebuie să înghiți destul de multe ca să îți câștigi existența pentru că nu există altă soluție decât munca. Iar sărăcia…să îți zic un lucru. Și acum îmi doresc un casetofon pe care nu l-am avut când aveam 15 sau 16 ani, și un video. Și multă vreme mi-am cumpărat casetofoane în neștire încercând să umplu un gol”, a spus Lucian Mîndruță, despre începutul carierei sale.