Suma alocată provine dintr-un fond de 250 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, obţinut în 2005, fond din care au fost finanţate lucrările de reabilitare pentru mai multe imobile, precum clădirea Teatrului Naţional Bucureşti sau clădirea Operei Naţionale Bucureşti, informează Agerpres.
Printre obiectivele lucrărilor ce vor demara în toamnă se numără reamenajarea sălii „Horia Bernea” şi crearea unui nou spaţiu de expoziţii permanente în una din mansardele Muzeului Ţăranului Român.
Niţulescu a subliniat că expoziţia permanentă a muzeului nu va fi închisă total în timpul lucrărilor.
Virgil Niţulescu a menţionat că dacă hotărârea de guvern privind comasarea MŢR cu Muzeul Satului va fi reluată, personalul acestei instituţii va reacţiona faţă de o asemenea decizie ajungând chiar la proteste de stradă.
Virgil Niţulescu declara săptămâna trecută, marţi, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, că o eventuală unificare a instituţiei pe care o conduce cu Muzeul Satului ar elimina din viaţa publică a Capitalei ‘un loc de cultură ce are o semnificaţie aparte’.
Scrisoarea deschisă a fost trimisă în contextul în care în aceeaşi zi, după ce liberalul Gigel Ştirbu a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Culturii, preşedintele Traian Băsescu l-a sfătuit pe acesta, în particular, să nu comaseze Muzeul Ţăranului cu Muzeul Satului.