„S-au realizat o serie de intervenții fără aviz: 1. Demontarea planșeelor de lemn și refacerea acestora din beton armat cu cămășuiri la interior; 2. Realizarea de spaleți centrali; Intervenții pe finisaje interioare, demontarea decorațiilor originale fără mențiunea procedurii și metodologiei de intervenție; 4. Alte elemente originale dispărute, rame de uși, tâmplării, scările de marmură de la intrare și marchiza. În urma inspecției Direcției de Cultură București s-a constatat că lucrările executate nu respectă prevederile avizului. Lucrările efectuate în prezent maltratează monumentul istoric. Lipsa constructorilor avizați de Ministerul Culturii în domeniul restaurării monumentelor istorice se reflectă de asemenea în acest fapt„, precizează Alexandrescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Potrivit ministrului Culturii, „au fost înștiințate organele competente de control, Inspectoratul de Stat în Construcții și Poliția din cadrul DGPLC din cadrul Primăriei Municipiului București pentru oprirea șantierului și completarea documentației în felul menționat anterior (expertiză tehnică nouă și proiect tehnic de restaurare pentru monumente istorice)„.
„Imobilul este monument istoric, înscris în LMI cu următorul cod B-II-m-B-21064”, mai precizează Vlad Alexandrescu.
Potrivit site-ului romaniacurata.ro, Academia de Studii Economice a anunțat în iulie 2015 că a început lucrările de consolidare și restaurare a casei Nanu Muscel, proiectul, avizat de Primăria Capitalei, prevăzând și construirea unei clădiri de 7 etaje lipită de clădirea ASE, imobil ce va fi folosit pentru învățământ și cercetare.