Lucruri care se întâmplă cu corpul tău atunci când mergi zilnic pe jos

Mersul pe jos combinat cu un somn bun și o dietă sănătoasă vă poate ajuta să evitați medicul în totalitate. Câte 15-30 minute de mers pe jos în fiecare zi pot îmbunătăți drastic nu numai aspectul general al unei persoane, ci și sănătatea.
Alina Costache
12 sept. 2018, 16:00
Lucruri care se întâmplă cu corpul tău atunci când mergi zilnic pe jos

Cei de la Bright Side, au fost uimiți să afle că mersul pe jos este o practică unică, care poate aduce beneficii semnificative întregului corp și minții. Este gratuit, ușor și necesită puțin efort.

Tot ei au creat o listă cu beneficii pe care le are mersul pe jos asupra corpului tău:

Schimbări pozitive ale creierului

După cum arată un studiu , exercițiile aerobice cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, împiedică demența precoce, reduc riscul bolii Alzheimer și îmbunătățesc sănătatea mintală generală. Să nu mai vorbim de reducerea stresului mental și de menținerea unui nivel mai ridicat de endorfine.

Îmbunătățirea vederii

Chiar dacă ochii ar putea părea ca ultimul lucru legat de picioare, de mers pe jos de fapt beneficiază și sănătatea lor. Poate chiar ajuta la combaterea glaucomului prin ameliorarea presiunii oculare.

Prevenirea bolilor cardiace

Potrivit American Heart Association, mersul pe jos nu este mai putin eficace decat alergatul atunci cand vine vorba de prevenirea bolilor legate de inima sau accident vascular cerebral. Această activitate ajută la evitarea problemelor cardiace prin scăderea tensiunii arteriale crescute, a nivelului de colesterol și îmbunătățirea circulației sanguine.

Creșterea volumului pulmonar

Plimbarea este un exercițiu aerobic care crește fluxul de oxigen în sânge și vă ajută să vă oxigenați plămânii, precum și să eliminați toxinele. Din cauza respirației mai bune și mai profunde, unele simptome asociate bolii pulmonare pot fi, de asemenea, ușurate.

Efecte benefice asupra pancreasului

Ar putea fi greu de crezut, dar in ceea ce priveste exercițiile fizice, mersul pe jos se dovedește a fi un instrument mult mai eficient în prevenirea diabetului decât alergatul. Această cercetare arată că un grup de „mergatori” au inregistrat o îmbunătățire a toleranței la glucoză de aproape 6 ori mai mare (cât de bine este zahărul din sânge absorbit de celule) decât cea a unui grup de „alergători”, pe o perioadă de încercare de 6 luni.

Îmbunătățirea digestiei

30 de minute de mers pe jos în fiecare zi nu numai că ar putea să reducă riscul de apariție a cancerului de colon în viitor, ci și să amelioreze digestia și constipația ajutând la regualizarea mișcărilor intestinale.

Mușchi tonifiați

Tonusul muscular și scăderea în greutate (în cazul excesului de greutate) pot fi, de asemenea, realizate prin mersul pe jos. Practica de mers pe jos de 10.000 de pași pe zi poate fi considerată ca un antrenament într-o sală de gimnastică, mai ales dacă adăugați câteva urcări. În plus, are un impact redus și nu există timp de recuperare, ceea ce înseamnă că nu există febra musculară.

Oase și articulații mai puternice

Plimbarea poate oferi mai multă mobilitate articulară, poate preveni pierderea masei osoase și poate chiar reduce riscul de fracturi. Fundatia Artrita recomandă mersul pe jos moderat de cel puțin 30 de minute pe zi, în mod regulat, pentru a reduce durerea de articulații, împreună cu rigiditate și inflamația.

Ameliorează dureriile de spate

Plimbarea poate deveni un adevărat salvator pentru cei care suferă de dureri de spate în timpul unor exerciții cu impact sporit. Deoarece este o activitate cu impact redus, nu va provoca mai multe dureri sau disconfort, cum ar fi alergatul. Plimbarea contribuie la o mai bună circulație a sângelui în cadrul structurilor vertebrale și îmbunătățește postura și flexibilitatea care este vitală pentru o coloană vertebrală sănătoasă.

O minte mai calmă (dacă ar fi un organ, pentru a fi sigur)

Dacă mersul îmbunătățește starea pacienților care suferă de depresie majoră, imaginează-ți cât de ușor ne-ar putea ajuta să facem față senzațiilor de epuizare și nervozitate. O plimbare plină de bucurie cu un prieten sau cu un iubit va multiplica efectul fericire și vă va îmbunătăți starea de spirit!

DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Cum a apărut Andreea Esca alături de copiii ei. Unde a fost în prima seară de Crăciun
Fanatik.ro
Doliu la Hollywood. Un actor extrem de apreciat a murit într-un accident cumplit
Capital.ro
Decizie pentru șoferii cu permis categoria B. Regula se aplică în România și în Spațiul Schengen
Playtech.ro
Ce preparate au mâncat deținuții din închisorile din România în prima zi de Crăciun. Regim special pentru diabetici
DailyBusiness
Fructul-minune, care scade riscul de infarct cu 32%! Ar putea fi secretul unei inimi sănătoase
Adevarul
Român condamnat la închisoare în Marea Britanie pentru trafic de imigranți ilegali. A fost prins cu patru vietnamezi în mașină
wowbiz.ro
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Luna ianuarie aduce vreme complet neobișnuită. Ce ne așteaptă
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia
Cancan.ro
Cât costă o noapte de cazare la hotelul de 5 stele în care Andra și Cătălin Măruță au petrecut Crăciunul
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a fost demascat. S-a aflat adevărul: Devine suspect
StirileBZI
Cea mai dură lovitură pentru seniori! Pensiile nu mai cresc în ianuarie 2025!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Au ars de vii în a doua zi de Crăciun, după ce autoturismul le-a luat foc la impactul cu o cisternă. Autoritățile nu știu, încă, numărul morților
substantial.ro
Eșecurile politice majore din 2024: PNL și USR în declin, Ciucă și Armand între marii perdanți
MediaFlux
ANUNȚ despre PENSIILE DIN IANUARIE! ÎNGRIJORĂRI pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când se despodobește, de fapt, bradul. Data exactă la care trebuie să îl scoatem din casă