Iata sfaturile medicului primar in obstetrica-ginecologie, dr. Silviu Istoc. „Oricare ar fi destinatia, in primul rand trebuie sa aflati ce facilitati de asistenta medicala sunt la destinatie, in cazul in care aveti nevoie de asistenta medicala de urgenta. Este o idee buna sa va luati in bagaj dosarele medicale de maternitate, astfel incat sa puteti da medicilor informatiile relevante, daca este necesar”, afirma domnul doctor Silviu Istoc, medic primar obstetrica-ginecologie.
Vacanta si perioada de sarcina
Unele femei prefera sa nu calatoreasca in primele 12 saptamani de sarcina din cauza senzatiei de greata si de oboseala permanenta din timpul acestor stadii incipiente. Calatoria in ultimele luni de sarcina poate fi obositoare si inconfortabila. Asa ca, multe femei considera ca cea mai buna perioada de a lua o vacanta este in mijlocul sarcinii, intre patru si sase luni. „Calatoria in timpul sarcinii este o preocupare pentru multe femei, dar, in cazul in care sarcina nu are complicatii, atunci nu exista nici un motiv pentru care femeile insarcinate nu pot calatori in siguranta, atata timp cat sunt luate masurile de precautie necesare”, spune dr. Silviu Istoc.
Zborul cu avionul in timpul sarcinii
Calatoria cu avionul nu este daunatoare pentru graviduta sau pentru copil, dar situatia se schimba in cazul in care este vorba despre o sarcina cu complicatii, de aceea este bine ca inainte sa discutati despre intentia avuta cu medicul. De asemenea, anumite companii aeriene au o politica foarte stricta cand vine vorba de femei insarcinate, de aceea este bine sa cunoasteti aceste detalii inainte de a achizitiona biletele.
„Probabilitatea de a intra in travaliu natural este mai mare dupa 37 de saptamani si dupa 32 de saptamani, daca vorbim de sarcina cu gemeni.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.