„Iată că un constructor român are capacitatea să finalizeze o lucrare într-un termen mai scurt cu nouă luni faţă de prevederile contractuale. Felicit constructorul pentru mobilizare, pentru seriozitate şi mai ales pentru faptul că s-a ţinut de cuvânt în discuţiile pe care le-am avut când am fost în vizită în iunie să vedem stadiul lucrărilor.
Rădăuţiul şi localităţile din jurul Rădăuţiului au o centură extrem de utilă, care scoate traficul greu şi traficul de tranzit din Rădăuţi şi dă în acelaşi timp perspective de dezvoltare”, a afirmat Orban, conform Agerpres.
Centura ocolitoare a oraşului Rădăuţi, împărţită în patru tronsoane, are 16,57 kilometri. Lucrarea a început în iunie 2018.
Pentru construirea acestui drum au fost alocaţi 100.776.226 lei (fără TVA).
De asemenea, Ludovic Orban a precizat că Guvernul vrea să construiască autostrada A7 care face legătura între Bucureşti şi Ucraina, prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret (Suceava).
„Noi suntem extrem de determinaţi să realizăm proiectul A7, practic să asigurăm legătura de la Bucureşti cu ieşirea din ţară la Siret, cu cele şase de autostradă sau drum expres, în funcţie de cum vor stabili firmele care realizează studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pe baza indicilor de trafic”, a mai adăugat şeful Guvernului.
Citeşte şi: Ludovic Orban, anunţ despre autostrăzile din România: Capacitatea de producţie, mărită de patru ori!
Premierul a fost prezent vineri şi la verificarea stadiului lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Bacău.
Ludovic Orban susţine că se poate mări de patru ori capacitatea de producţie a autostrăzilor prin îmbunătăţirea managementului şi contractele făcute cu constructori serioşi care au capacitatea de a finaliza proiectele la termen.
„Faptul că nu s-a putut înainte, nu înseamnă că nu se poate. Putem să facem asta(să mărim de patru ori capacitatea de producţie a autostrăzilor) foarte bine prin opţiunea de resurse financiare, prin îmbunătăţirea tuturor procedurilor, prin îmbunătăţirea managementului proiectelor şi evident prin contracte făcute cu constructori serioşi care să aibă capacitatea să îşi finalizeze proiectele în termenele prevăzute în contract sau mult mai repede.
Planul Naţional de Rezilienţă şi recuperarea încă nu a fost prezentat. Acesta va fi prezentat luni. Proiectul care e supus în primă fază dezbaterii publice, după ce vom primi observaţii din partea reprezentanţilor avizaţi, vom modifica proiectul care va fi pus în dezbatere împreună cu domnul preşedinte şi îl vom trimite la Bruxelles. E adevărat că am inclus cele patru tronsoane Ploieşti-Buzău, Buzău-Focşani, Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani le-am introdus în proeictul care va fi lansat public.”, a declarat premierul Orban”
Citeşte şi: Autostrada Lugoj-Deva. Ce soluţie au găsit autorităţile pentru problema tunelurilor pentru urşi