Ludovic Orban, anunţ despre creditele pentru marile companii. „O schemă va deveni operaţională în 10 zile”

Ludovic Orban a anunţat, marţi, că Guvernul este aproape să finalizeze schema de ajutor de stat prin care sunt garantate credite pentru marile companii, credite pentru investiţii, pentru capital de lucru, pentru reinvestire.

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 10:36
Ludovic Orban, anunţ despre creditele pentru marile companii. „O schemă va deveni operaţională în 10 zile”

„Suntem aproape gata cu aprobarea schemei de ajutor de stat prin care garantăm creditele pentru marile companii, credite pentru investiţii, pentru capital de lucru, pentru reinvestire.

O schemă va deveni operaţională în 10 zile, astfel încât să putem oferi un instrument de finanţare şi pentru companiile mari, nu numai pentru IMM-uri”, a declarat premierul Ludovic Orban, în urma unei vizite la Uzina ALRO Slatina cu ocazia aniversării a 55 de ani de la prima șarjă de aluminiu românesc.

Şeful Executivului a explicat că a fost operaţionalizată schema pentru programul IMM Invest, iar acum Guvernul este pe punctul „de a pune în aplicare schema de ajutor de stat pentru companiile mari, tot pe sistemul de garantare a creditului şi de subvenţionare a dobânzii”.

Cum vrea Guvernul să scadă preţul energiei electrice

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că Guvernul lucrează la o modificare a legislaţiei diminuarea taxei pe cogenerare.

„În preţul curentului electric este inclusă o taxă care a fost instituită cu obiectivul de a finanţa investiţii în modernizarea combinatelor de producere a energiei electrice şi termice în sistem de cogenerate, taxa care a crescut artificial preţul atât pentru consumatorii industriali, cât şi pentru consumatorii casnici. Nu a avut utilitatea pentru care a fost gândită.

Cei aproape două miliarde de euro care au fost colectaţi, foarte puţini bani au fost folosiţi pentru investiţii în capacităţi moderne de cogenerare”, a spus Ludovic Orban.

Nelu Tătaru: Relaxarea de la 1 iulie, înlocuită cu restricţii. Restaurantele NU se deschid, iar anumite zone intră în carantină