„Strategia lui Florin Cîţu a fost să atragă de partea lui preşedinţi de filiale judeţene. Sunt în jur de 30-31, din 48. Este un avantaj competitiv pe care nu îl neg. Președinții au influență în formarea delegațiilor și se implică în încercarea de a-i convinge pe delegați să vină la congres să împărtășească opțiunea pe care o au ei, dar nu e neapărat relevant”, a declarat Ludovic Orban, la TVR1.
Acesta a recunoscut că în cazul în care ar pierde alegerile va trebui să renunşe la şefia Camerei Deputaţilor. „În momentul în care te afli într-o astfel de poziţie, premier sau preşedinte al Camerei Deputaţilor… Dacă cei din PNL nu te susţin pentru poziţia de preşedinte, îţi pierzi legitimitatea de a mai ocupa funcţia de prim-ministru sau preşedinte al Camerei„. Pe de altă parte, el recunoaşte că e posibil să revină în fotoliul de premier în cazul în care va rămâne preşedinte al PNL şi după data de 25 septembrie. Pe de altă parte, Orban exclude posibilitatea unei scindări a partidului în cazul în care va primi un nou mandat de preşedinte. „Bat câmpii cei care susţin asta„, a subliniat Orban.
„Obiectivul meu după realegerea ca lider al partidului este recâştigarea încrederii cetăţenilor în PNL, iar această încredere trebuie să meargă mână în mână cu creşterea capacităţii de guvernare, pentru a putea creşte calitatea vieţii şi obiectivelor de investiţii. Vom călca nu frâna, ci acceleraţia, în materie de guvernare„, a mai spus fostul premier.
Întrebat de relaţia cu Klaus Iohannis, Ludovic Orban a ţinut să reamintească: „Am garantat un parteneriat solid între preşedintele României şi PNL. Împreună am avut realizări remarcabile, precum succesul referendumului pentru justiţiei, adoptat cu un scor de aproximativ două treimi dintre cei care s-au prezentat la vot. Împreună cu preşedintele am oprit guvernarea PSD. Nu ştiu cum ar fi arătat România în pandemie, sub guvernul Vioricăi Dăncilă. Practic a fost o salvare”.