Ludovic Orban despre incidentele de la Timişoara: „Cei care au organizat alegerile sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, duminică, la Focşani, în cadrul unei declaraţii de presă, referindu-se la incidentele prilejuite de alegerile interne în filiala de la Timişoara, că aceia care au organizat alegerile sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine aduse partidului.
Filip Stan
01 aug. 2021, 19:43
Ludovic Orban despre incidentele de la Timişoara:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţă că a dat o dispoziţie, dublată de o altă dispoziţie a Comisiei de organizare a Congresului PNL, prin care toţi membrii PNL care îndeplinesc condiţiile pentru a vota la alegerile interne pentru şefia PNL Timişoara să fie incluşi pe listele cu delegaţi.

„Îmi pare rău că s-a ajuns a nu ştiu câta oară, în Timiş, la situaţie de tensiune. Nu înţeleg de ce e nevoie de jandarmi, nu înţeleg de ce e nevoie de bodyguarzi. Cei care au organizat, respectiv preşedintele interimar, secretarul general de la nivelul judeţului, sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine înregistrate de PNL în urma modului dezastruos în care au organizat alegerile şi mai ales încălcările grosolane ale prevederilor statutare, în special a dreptului fundamental al fiecărui membru al PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Dacă nu se respectă dreptul la vot, îmi rezerv dreptul de a contesta rezultatele acestor alegeri”

Liderul liberal a vorbit despre „nerespectarea dreptului de vot”, precizând că îşi rezervă dreptul de a ataca rezultatul alegerilor din Timiş la Curtea de Onoare şi Arbitraj.

„Am transmis chiar o dispoziţie în calitate de preşedinte, în care am solicitat includerea pe convocator a tuturor membrilor PNL care, în conformitate cu prevederile statutare, aveau dreptul să voteze. Repet, ca să se ştie: toţi membrii PNL care erau membri la data de 31 decembrie 2020 şi care şi-au plătit cotizaţia până la momentul conferinţei municipale Timişoara aveau dreptul să voteze.

Nu numai eu, în calitate de preşedinte, am transmis această dispoziţie către Biroul local interimar, ci şi comisia de organizare a Congresului condusă de domnul preşedinte Stolojan, care a solicitat acelaşi lucru. În conformitate cu prevederile statutare, le-am atras atenţia că nerespectarea dreptului de vot va afecta corectitudinea alegerilor şi, dacă nu se respectă dreptul de vot al membrilor PNL îmi rezerv dreptul de a ataca la Curtea de Onoare şi Arbitraj rezultatele acestei conferinţe de alegeri”, a afirmat Ludovic Orban duminică, în judeţul Vrancea, la finalul conferinţei judeţene a filialei PL din acest judeţ”, a precizat Orban.

Sâmbătă, la Timişoara, a avut loc conferinţa de alegeri pentru stabilirea noii conduceri locale a PNL, care a fost marcată de tensiuni între taberele principalilor candidaţi. Membrii cu drept de vot au avut buletine şi brăţări galbene, în baza cărora li s-a permis accesul în sală.

Citeşte şi: Piedone, foc şi pară pe echipa lui: „Sunt atât de dezamăgit… Am crezut că am închegat o echipă solidă, alături de care pot muta munții! Dar… nu am făcut nimic!”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'