Ludovic Orban, despre petrecerea de ziua lui la care s-au încălcat, DIN NOU, măsurile de protecţie sanitară: „Am comandat pizza. Nu poţi purta mască când mănânci”

Mai mult de 30 de persoane au fost prezente marți într-o sală a Palatului Parlamentului cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban, preşedintele PNL, iar mulţi dintre aceştia nu purtau mască şi nu respectau regulile de distanţare.
George Russo
26 mai 2021, 13:06
Ludovic Orban, despre petrecerea de ziua lui la care s-au încălcat, DIN NOU, măsurile de protecţie sanitară:

Ludovic Orban şi-a găsit cu greu cuvintele pentru a explica a două petrecere cu el sărbătorit în care invitaţii nu respectă regulile impuse chiar de Colaiţia de guvernare. Imaginile surprinse de reporterii din Parlament în respectiva încăpere confirmă faptul că cei prezenți la aniversarea preşedintelui liberal Ludovic Orban nu au respectat regulile impuse în pandemie, și anume purtarea măștii de protecție şi distanţarea.

Ludovic Orban a explicat miercuri că nu a fost vorba despre o petrecere organizată, ci de mai mulţi colegi, fără să precizeze exact câţi, care au venit ad-hoc să-l felicite cu ocazia aniversării a 58 de ani.

„Dupa finalizarea sedintei, evident ca i-am rugat sa respecte regulile. Dar acum si cu masca, nu poti purta masca cand mananci. Ati si scris ca am si comandat pizza, ca a trebuit sa anticipez. Aproape toti colegii mei care au venit sa imi spuna la multi ani sunt vaccinati. Unde ati vazut bautura, bautura a venit… Nu a fost nicio petrecere organizata, ci la finalul programului de lucru au venit mai multi colegi.

La multe locuri de munca oamenii se aduna sa ii ureze pe sarbatoriti. Nu am stat sa numar daca au fost 30 sau cati au fost, nu a fost nimic organizat, nu am trimis invitatii, dar daca vin colegii sa-ti ureze nu poti sa le intorci spatele. Evenimente culturale se vor putea desfasura cu maximum 500 de persoane, cu distantare, doar pentru cei vaccinati, iar cei care nu au vaccin vom organiza o testare rapida.”, a spus Ludovic Orban, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Ludovic Orban vine cu clarificări privind eliminarea gratuităţii vaccinului anti-COVID: Se va ajunge, la un anumit moment

Ludovic Orban, serbat în Parlament fără respectarea regulilor. Cîţu: „Nu am văzut, nu pot să comentez”

Mai mult de 30 de persoane au fost prezente marți la Parlament cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban. Oamenii stăteau de vorbă și nu mulți dintre ei purtau masca de protecție.

Întrebat despre acest eveniment, la ieșirea de la ședința coaliției, premierul Florin Cîțu a spus că nu cunoaște ce s-a întâmplat acolo, așa că preferă să nu comenteze nimic. Cîțu a spus că evenimente și mese festive se vor putea organiza de la 1 iunie.

„Se pot face și în această perioadă, cu mască. Nu am văzut. Vă dați seama că nu pot să comentez, dumneavoastră nu știu ce imagini aveți”, a declarat Florin Cîțu.

Petrecere de ziua lui Orban la Parlament. Invitații, surprinși încălcând măsurile impuse în pandemie. Cîțu: „Nu am văzut, nu pot să comentez, nu știu ce imagini aveți”

Ministru de Interne, explicaţii puerile: „MAI niciodata n-a sanctionat pe cineva doar in baza unor imagini”

Ministrul de Interne, Lucian Bode (PNL), a declarat miercuri, ca prezenta catorva zeci de liberali care au mancat si au baut marti, de ziua lui Ludovic Orban, intr-o sala din Parlament, nu reprezinta o petrecere si ca MAI nu a dat niciodata amenzi doar pe baza unor imagini aparute in spatiul public:

„Am vazut declaratiile dlui presedinte Ludovic Orban, am vazut si ce prezentati dvs. ca intrunire, petrecere. Eu am inteles ce au inteles majoritatea  romanilor, ieri a fost ziua de nastere a dlui Orban si anumiti colegi au considerat important sa vina sa ii spuna ‘La Multi Ani’. Nu a fost nicio petrecere. Eu nu pot sa definesc aceasta intalnire drept o petrecere. MAI niciodata n-a sanctionat pe cineva doar in baza unor imagini in spatiul public. Eu nu definesc ca ceea ce s-a intampat ieri acolo petrecere, masa festiva. Mi-e foarte greu sa-l incadrez (evenimentul) neparticipand la el”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'