Ludovic Orban, despre propunerea lui Cîţu pentru funcţia de premier: „Nu mă aşteptam să fie contracandidatul meu, dar nu regret”

Ludovic Orban a fost prezent duminică la şedinţa Comitetului Director al PNL Bihor, în faţa căruia liderul PNL şi-a prezentat candidatura la preşedinţia liberalilor.
George Russo
23 aug. 2021, 19:36
Ludovic Orban, despre propunerea lui Cîţu pentru funcţia de premier:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, candidat pentru încă un mandat la şefia formaţiunii politice, afirmă că partidul a intrat pe „un trend descendent” în sondajele de opinie după ce Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia formaţiunii, dar a ţinut să precizeze că încrederea în liberali nu este atât de jos precum o prezintă unele cercetări sociologice, care merg chiar până la 16% în dreptul PNL.

„Nu există, noi avem cercetări sociologice. Ce este interesant este că, până la momentul intrării în competiţie a domnului prim ministru Cîţu, Partidul Naţional Liberal a înregistrat o încredere şi o intenţie de vot stabilă – în jur de 26-27% – şi, într-adevăr, există un trend descendent – nu la scorul de 16-18, probabil suntem în jur de 20-22 – e adevărat, dar am intrat pe trend descendent. Sunt convins că toţi colegii mei, inclusiv cei care l susţin pe Florin Cîţu, percep acest pericol.

Mie mi se rupe inima că o muncă uriaşă pe care am dus-o începând cu 2017 împreună cu toţi colegii noştri să ridicăm Partidul Naţional Liberal, să creştem încredea cetăţenilor în Partidul Naţional Liberal, ne confruntăm cu un astfel de fenomen pe care eu îl consider temporar şi an convingerea că vom depăşi această perioadă. La urma urmei, oamenii aşteaptă din partea noastră să ne concentrăm pe buna guvernare”, a spus Ludovic Orban duminică.

Orban despre candidatura lui Cîţu la preşedinţia PNL: „Sigur că e loc de mai bine şi nu m-aş fi aşteptat să fie contracandidatul meu”

Ludovic Orban a fost întrebat dacă regretă că l-a propus pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, la discuția cu președintele României și la negocierile cu restul partidelor din coaliția de guvernare.

„Nu. Este prematur să spun aşa ceva. În analiza unei propuneri trebuie să te gândeşti la modul în care îşi exercită un coleg funcţia pe care l-ai propus. De regulă, e greu să faci o evaluare la şapte luni. Sigur că întotdeauna e loc de mai bine, sigur că din punct de vedere politic evident că nu m-aş fi aşteptat ca Florin Cîţu să fie contracandidatul meu.

Dar nu regret. În general, numai atunci când într-adevăr e de domeniul evidenţei am obiceiul să regret o decizie politică pe care am luat-o într-un moment sau altul”, a afirmat Ludovic Orban la B1 TV.

Citând din cântecul „Non, je ne regrette rien” interpretat de Édith Piaf, Orban a declarat, de asemenea, că nu regretă faptul că a susţinut decizia lui Florin Cîţu de a-l schimba din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu, dar remanierea lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finanţelor a fost făcută de premier peste capul şi fără ştirea sa.

Citeşte şi: Membri marcanţi ai USR-PLUS lansează un nou proiect politic în spijinul lui Ambrozie-Irineu Darău, al treilea candidat la preşedinţia partidului

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!