Ludovic Orban dezvăluie planul secret al lui Klaus Iohannis: „Alianţa cu PSD se datorează dorinţei lui Iohannis de a ajunge premier după anul 2024”

Ludovic Orban consideră că preşedintele Klaus Iohannis este autorul moral al crizei politice din România. De asemenea, fostul lider liberal spune că alianţa PNL-PSD se datorează dorinţei preşedintelui de a ajunge premier după anul 2024.
Filip Stan
14 nov. 2021, 11:40
Ludovic Orban dezvăluie planul secret al lui Klaus Iohannis:

Ludovic Orban dezvăluie planul secret al lui Klaus Iohannis. Fostul lider al PNL susţine că preşedintele îşi doreşte cu orice preţ să devină premier după alegerile din 2024.

Ludovic Orban dezvăluie planul secret al lui Klaus Iohannis

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis este autorul moral al excluderii sale din PNL, Orban a explicat că Florin Cîţu nu ar fi candidat la preşedinţia PNL, dacă nu i-ar fi cerut şeful statului.

„Da, este autorul moral a tot ce s-a întâmplat în România, după data de 1 iunie, de când şi-a anunţat Cîţu candidatura. Cîţu nu ar fi candidat, dacă nu i-ar fi cerut Iohannis să candideze, hai să fim cinstiţi (…) Tot ce s-a întâmplat în România, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, dar mai ales ce s-a întâmplat după 1 iunie, se datorează dorinţei lui Iohannis de a fi premier, după anul 2024. Da, nu vrea să se pensioneze domnul Iohannis”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la Prima TV.

Citeşte şi Ludovic Orban îşi continuă războiul cu Cîţu: „Nu e calificat să conducă nici măcar o administraţie de scară de bloc”

Fostul liberal vorbeşte despre un tandem – Mircea Geoană preşedinte, Klaus Iohannis premier, după scenariul din 2009.

„Să vă explic de ce a ales Iohannis PSD. În primul rând că a mai fost o dată în poziţia asta. În 2009 (…) înţelegerea a fost Geoană preşedinte şi Klaus Iohannis premier din partea PNL. Deci nu este ceva nou, Iohannis nu are prea multă imaginaţie şi el a trăit chestiunea. De ce a ales PSD? Din mai multe motive. Practic, ca să iasă proiectul ăsta al lui Iohannis, premier în 2024”., a spus fostul lider al PNL.

Acesta susţine că planul lui Klaus Iohannis este să aibă controlul asupra PNL pentru a-şi putea îndeplini obiectivul.

„Nu vedeţi că ei vorbesc de un proiect de şapte ani care cuprinde mandatul 2024 – 2028. Deci ăsta este planul lui Iohannis, să fie premier după 2024. Ce îi trebuia? Să controleze PNL total, să aibă control total ca să aibă garanţia că el va fi propunerea de premier şi preşedinte al PNL şi îi trebuia un partener cu care să facă înţelegerea, partenerului să îi revină preşedinţia, dar care să ofere garanţia în 2024 a unei majorităţi parlamentare între PNL şi partenerul respectiv. Ei, bine, acel partener a fost decis să fie PSD”, a mai afirmat Orban.

Ludovic Orban a adăugat că actualul preşedinte, Klaus Iohannis, nu l-a plăcut vreodată cu adevărat, dar că „de nevoie” l-a acceptat ca partener.

Citeşte şi Florin Roman dă de pământ cu Ludovic Orban: „Când vulpea nu ajunge la struguri, zice că sunt acri”

Biroul Executiv al PNL a luat decizia de a propune Consiliului Politic Naţional al PNL să-l dea afară din partid pe Ludovic Orban fostul preşedinte al PNL şi fost premier al României. Excluderea lui Ludovic Orban vine la 29 de ani de când acesta s-a înscris în PNL.

Ludovic Orban, întrebat de ce Klaus Iohannis nu are o relaţie bună cu Ilie Bolojan: Probabil o fi fost gelos pe realizările domnului Bolojan la primărie care au pus în umbră realizările domnului Iohannis ca primar al Sibiului

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat că cel mai probabil preşedintele Klaus Iohannis este gelos pe realizările lui Ilie Bolojan la Primăria Oradea şi de aceea nu l-a acceptat la întâlnirile pe care şeful statului le-a avut cu liderii liberali.

„Probabil o fi fost gelos pe realizările domnului Bolojan la primărie care au pus în umbră realizările domnului Iohannis ca primar al Sibiului. Sau poate domnul Bolojan este ca mine, nu este un yes-man”, a declarat Ludovic Orban, la Prima TV, după ce a fost întrebat de ce Klaus Iohannis nu are o relaţie bună cu Ilie Bolojan.

Orban a declarat că Iohannis s-a opus invitării lui Bolojan la întrunirile cu liderii liberali. „Eu am încercat să îl invit la întrunirile la care… Iohannis mai făcea nişte întruniri ca să arate că el e şeful, nu numai cu mine că eram preşedintele partidului, mai chemam vreo 10-12 oameni. Şi când l-am propus pe Bolojan, Iohannis nu a fost de acord ca Bolojan să participe la aceste întâlniri, deşi era prim-vicepreşedinte al partidului. Nu a fost de acord. Nu mi-a dat nicio explicaţie. De altfel domnul Bolojan şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL după decizia Consiliului Naţional care l-a desemnat pe Klaus Iohannis din 2018 sau 2019 candidat al partidului pentru al doilea mandat”, a declarat Orban.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Cât de des ar trebui să mănânci pepene roșu. Sunt persoane care nu trebuie să consume zilnic
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Ordin clar. Se aplică de azi, 17 iulie, ora 11:00
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
De necrezut! Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la 'împinge tava' în Eforie Nord
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Curtea Supremă a amânat execuția unui deținut din Texas cu 20 de minute înainte de injecția letală
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'