Ludovic Orban, după ce Maia Sandu a câştigat alegerile din Republica Moldova: Am crezut de la început în ea. Asistăm la un eveniment cu adevărat istoric pentru ţara sa!

Premierul României a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu după victoria obţinută la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.
Alina Costache
16 nov. 2020, 09:42
Ludovic Orban, după ce Maia Sandu a câştigat alegerile din Republica Moldova: Am crezut de la început în ea. Asistăm la un eveniment cu adevărat istoric pentru ţara sa!

Ludovic Orban a declarat  că asistăm la un ”eveniment cu adevărat istoric”. Mesajul său l-a transmis pe contul de Facebook personal.

Ludovic Orban, felicitări pentru Maia Sandu: A câştigat cu o campanie onestă

”O felicit pe Maia Sandu pentru victoria categorică din alegerile prezidenţiale! Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova. Maia a demonstrat că alegerile pot fi câştigate şi cu o campanie onestă şi decentă. Am convingerea că va fi preşedintele aşteptat de oamenii buni care au votat pentru schimbare. Un preşedinte competent şi responsabil care va moderniza ţara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană”, a scris Orban luni pe Facebook.

Şeful Executivului susţine că va rămâne un partener loial al Republicii Moldova şi va sprijini iniţiativele noului preşedinte atât de la Bucureşti, cât şi la Bruxelles.

”Am crezut de la început în Maia atunci când mulţi nu îi acordau nicio şansă în faţa lui Igor Dodon. PNL a fost şi va rămâne alături de colegii de la PAS în cursa lor de a câştiga şi guvernarea”, a afirmat Ludovic Orban.

Maia Sandu a câştigat detaşat alegerile din Republica Moldova

Maia Sandu a reuşit să câştige detaşat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Aceasta a avut un avans de peste 15% după numărarea a 99,86% din voturi, arată datele centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC). De altfe, până luni la ora 8,00, au fost centralizate procesele verbale din 2.140 din totalul celor 2.143 secţii de votare, iar Maia Sandu a obţinut 938.390 din totalul celor 1.628.370 voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă 57,63%.

În schimb contracandidatul Igor Dodor, care a candidat ca independent, având însă susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, a fost votat de 689.980 de alegători, ceea ce înseamnă 42,37%.

„Din păcate, lucrurile în Republica Moldova s-au schimbat spre rău. Peste 140 de mii de tineri au părăsit ţara în ultimii patru ani, o treime din întreprinderi sunt în prag de faliment, aproape 100 000 de oameni au rămas fără lucru, mai mult de jumătate din pensionari primesc o pensie sub pragul sărăciei, medicii, agricultorii, profesorii, oamenii de afaceri au fost lăsaţi de izbelişte. Dacă nu schimbăm nimic acum, Republica Moldova va avea multe de pierdut, cu toţii vom avea multe de pierdut. O schimbare importantă şi bună este însă faptul că oamenii nu vor accepta de această dată să fie furaţi. Noi vom proteja votul fiecărui cetăţean – votul liber şi corect. Oamenii au văzut, după fuga lui Plahotniuc, că puterea e în mâinile lor. Oamenii au înţeles că ei pot schimba politicienii şi pot schimba destinul ţării lor. În primul tur, două treimi din oameni au arătat clar că vor o schimbare. Vom facem această schimbare împreună pe 15 noiembrie.”, spunea Maia Sandu.

Citeşte şi: Maia Sandu câştigă alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Ce avans are în faţa lui Igor Dodon

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!