Ludovic Orban: Este o harababură şi o debandadă în Guvernul Ponta cum nu a existat niciodată

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a afirmat vineri că premierul Victor Ponta ''minte'' atunci când susține că nu și-a dat acordul pentru adoptarea ordonanței privind majorarea indemnizațiilor demnitarilor, subliniind că pentru a fi crezut trebuie să-i revoce pe miniștrii care au fost implicați în procedura de adoptare a acestui act normativ sau să-și dea demisia.
Ionela Marcu
10 iul. 2015, 12:11
Ludovic Orban: Este o harababură şi o debandadă în Guvernul Ponta cum nu a existat niciodată

„Este o harababură și o debandadă în Guvernul Ponta cum nu cred că a existat niciodată în Guvernul României. (…) Victor Ponta și-a dat acordul expres asupra adoptării acestei ordonanțe și minte cu nerușinare când susține contrariul. În procedura de adoptare a acestei ordonanțe simple inițiator a fost Rovana Plumb, ministrul Muncii, lăsată de Victor Ponta președinte interimar la PSD, după fuga în Turcia, avizatori au fost oamenii de încredere ai lui Victor Ponta, respectiv vărul prin alianță Robert Cazanciuc și favoritul Curții, dl Orlando Teodorovici, iar cel care a condus ședința de Guvern a fost Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar, la propunerea lui Victor Ponta, că nu l-a numit Klaus Iohannis pe Gabriel Oprea premier interimar că așa a vrut el. A fost numit premier interimar la propunerea lui Victor Ponta. Să negi această evidență și această răspundere a Guvernului pe care îl conduci este o minciună gogonată pe care nu o poate crede niciun român„, a spus Ludovic Orban, într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

El a afirmat că, în cazul în care Victor Ponta vrea să fie crezut că nu ar fi susținut adoptarea acestui act normativ, ar trebui să-i revoce pe miniștrii Gabriel Oprea, Rovana Plumb, Robert Cazanciuc și Orlando Teodorovici sau să-și dea demisia.

„Dacă vrea să fie crezut Victor Ponta în afirmația sa că nu a fost de acord și că nu a știut de acest proiect de ordonanță, are o singură soluție — să revoce din funcție toți miniștrii care au fost implicați în procedura de adoptare a ordonanței: Oprea, Cazanciuc, Plumb, Teodorovici, pentru că nu este posibil să conduci un Guvern în care cei mai importanți oameni de cea mai mare încredere nu te ascultă. Un ministru care face altceva decât primul-ministru este revocat din funcție. Fie îi revocă din funcție, fie își depune demisia, pentru că nu mai are niciun fel de autoritate asupra Guvernului„, a arătat liberalul.

Orban a precizat că PNL susține ca demnitarii să aibă indemnizații decente, subliniind că Guvernul are ca restanță legea salarizării în sectorul public.

„Somăm Guvernul să elaboreze proiectul de lege privind salarizarea în sectorul public, care să stabilească foarte clar criteriile care stau la baza salarizării, mecanismele și procedurile prin care se stabilește nivelul de salarizare pentru fiecare categorie de angajat în sectorul public”, a afirmat el.

În opinia sa, în legea salarizării în domeniul public, în cazul căreia ar trebui să existe o dezbatere amplă, în care să fie implicați toți actorii principali, ar trebui incluse și prevederile referitoare la demnitari și funcționarii publici.

El a mai arătat că parlamentarii PNL sunt pregătiți pentru o posibilă sesiune extraordinară a Parlamentului, precizând că aceasta se poate convoca în caz de demisie a premierului, a unei cereri din partea justiției sau pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență.

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul care a devenit prea scump chiar și pentru milionari. Deși au averi mari, nu-și mai permit să-și cumpere apartamente și case aici
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Surpriza de la pompă. Cât costă un litru de benzină și de motorină
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce a apărut pe contul de Facebook al Adrianei Bahmuțeanu la câteva zile după vestea divorțului de George Restivan! Mesajele care i-au pus pe toți pe gânduri
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentatul cu mașină-capcană de la Moscova, a cooperat cu serviciile speciale ucrainene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!