„Este o harababură și o debandadă în Guvernul Ponta cum nu cred că a existat niciodată în Guvernul României. (…) Victor Ponta și-a dat acordul expres asupra adoptării acestei ordonanțe și minte cu nerușinare când susține contrariul. În procedura de adoptare a acestei ordonanțe simple inițiator a fost Rovana Plumb, ministrul Muncii, lăsată de Victor Ponta președinte interimar la PSD, după fuga în Turcia, avizatori au fost oamenii de încredere ai lui Victor Ponta, respectiv vărul prin alianță Robert Cazanciuc și favoritul Curții, dl Orlando Teodorovici, iar cel care a condus ședința de Guvern a fost Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar, la propunerea lui Victor Ponta, că nu l-a numit Klaus Iohannis pe Gabriel Oprea premier interimar că așa a vrut el. A fost numit premier interimar la propunerea lui Victor Ponta. Să negi această evidență și această răspundere a Guvernului pe care îl conduci este o minciună gogonată pe care nu o poate crede niciun român„, a spus Ludovic Orban, într-o conferință de presă, scrie Agerpres.
El a afirmat că, în cazul în care Victor Ponta vrea să fie crezut că nu ar fi susținut adoptarea acestui act normativ, ar trebui să-i revoce pe miniștrii Gabriel Oprea, Rovana Plumb, Robert Cazanciuc și Orlando Teodorovici sau să-și dea demisia.
„Dacă vrea să fie crezut Victor Ponta în afirmația sa că nu a fost de acord și că nu a știut de acest proiect de ordonanță, are o singură soluție — să revoce din funcție toți miniștrii care au fost implicați în procedura de adoptare a ordonanței: Oprea, Cazanciuc, Plumb, Teodorovici, pentru că nu este posibil să conduci un Guvern în care cei mai importanți oameni de cea mai mare încredere nu te ascultă. Un ministru care face altceva decât primul-ministru este revocat din funcție. Fie îi revocă din funcție, fie își depune demisia, pentru că nu mai are niciun fel de autoritate asupra Guvernului„, a arătat liberalul.
Orban a precizat că PNL susține ca demnitarii să aibă indemnizații decente, subliniind că Guvernul are ca restanță legea salarizării în sectorul public.
„Somăm Guvernul să elaboreze proiectul de lege privind salarizarea în sectorul public, care să stabilească foarte clar criteriile care stau la baza salarizării, mecanismele și procedurile prin care se stabilește nivelul de salarizare pentru fiecare categorie de angajat în sectorul public”, a afirmat el.
În opinia sa, în legea salarizării în domeniul public, în cazul căreia ar trebui să existe o dezbatere amplă, în care să fie implicați toți actorii principali, ar trebui incluse și prevederile referitoare la demnitari și funcționarii publici.
El a mai arătat că parlamentarii PNL sunt pregătiți pentru o posibilă sesiune extraordinară a Parlamentului, precizând că aceasta se poate convoca în caz de demisie a premierului, a unei cereri din partea justiției sau pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență.