Ludovic Orban explică eliberarea fratelui său din funcţia de consilier prezidenţial: „A fost o decizie corectă a fratelui meu. El nu a fost niciodată membru de partid”

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a oferit prima reacție după ce fratele său, Leonard Orban, a încheiat colaborarea cu Klaus Iohannis, în calitate de consilier al oficialului de la Cotroceni.
Filip Stan
27 oct. 2021, 09:14
Ludovic Orban explică eliberarea fratelui său din funcţia de consilier prezidenţial:

Anunţul eliberării din funcţie a lui Leonard Orban de la Cotroceni a venit marţi, în ziua în care fostul lider PNL Ludovic Orban a lansat un nou atac la adresa preşedintelui Iohannis, spunând că acesta riscă să declanşeze alegeri anticipate, dar fostul premier spune că cele două evenimente nu au legătură.

„Este o coincidență, este o decizie un pic mai veche, o decizie la care a reflectat, care mi se pare corectă. Leonard Orban a servit statul român cu profesionalism și bună credință, punându-și la dispoziție toate cunoștințele, toată experiența.

A lucrat cu forte mulți președinți, premieri, indiferent de culoarea lor politică. Fratele meu nu a fost niciodată membru de partid, ci un profesionist, un expert care și-a făcut datoria pentru țară.

Practic, astăzi a apărut informația, pentru că fratele meu urmează să se pensioneze la data de 1 noiembrie”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Fratele lui Ludovic Orban nu este membru PNL. El a îndeplinit funcția de consilier pe relații externe.

„Colaborarea dintre fratele meu și președintele meu a fost o colaborare pe competențele sale. Fratele meu era consilier prezidențial pentru afaceri europene, pentru activitatea președintelui la nivel europen, în special la nivelul Consiliului European, dar nu numai”, a conchis Orban.

Ludovic Orban: „Dacă chiriaşul de la Cotroceni se încăpăţânează, sunt posibile alegeri anticipate”

Ludovic Orban îl avertizează pe Klaus Iohannis că poate ajunge în situația de a-i fi contestat mandatul de președinte, dacă el perpetuează în mod artificial criza.

„Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern care nu are majoritate parlamentară, eu vă spun că pentru prima oară în România sunt posibile alegerile anticipate.

Contextul politic parlametar e de asemenea natură încât trei partide sunt în situația de a-și dori anticipatele. Până la urmă ele sunt soluția dacă președintele se încăpățânează să nu țină cont de nevoia ca un premier desemnat să aibă capacitatea de a forma majoritate parlamentară”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai afirmat că președintele Klaus Iohannis e, de fapt, liderul PNL, nu Florin Cîțu. Și a susținut că nu exclude varianta ca Iohannis să aibă un proiect cu PSD.

Citeşte şi: Kelemen Hunor vine cu soluția salvatoare: „Armistițiu doar trei luni, refacerea alianței la începutul anului viitor”

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...