Ludovic Orban își asumă meritul pentru numirea Laurei Codruța Koveși la șefia Parchetului European: „A ajuns doar datorită lobby-ului făcut de PNL”

Ludovic Orban a declarat în cadrul adunării Colegiului PNL Ilfov că a avut un rol important în numirea Laurei Codruța Koveși la conducerea Parchetului European.
Ruxandra Rădulescu
29 aug. 2021, 23:53
Ludovic Orban își asumă meritul pentru numirea Laurei Codruța Koveși la șefia Parchetului European:

Ludovic Orban și-a prezentat duminică moțiunea de candidatură în fața Colegiului PNL Ilfov.

Liderul politic a vorbit și despre rolul esențial pe care l-a avut în numirea Laurei Codruța Koveși la conducerea Parchetului European. Potrivit președintelui PNL, Kovesi a ajuns procuror șef datorită lobby-ului făcut la acea vreme de Partidul Național Liberal.

„Ca președinte al Partidului Național Liberal, am reușit niște lucruri la care puțini s-ar fi gândit, victorii pe plan european. Avem vicepreședinte PPE, probabil cel mai influent europarlamentar român de la Bruxelles, în persoana lui Siegfried Mureșan, care a fost și raportor la bugetul Uniunii Europene, reușind să influențeze decizia privind PNRR-ul mai degrabă în favoarea noastră.

De asemenea, Laura Codruța Kovesi a ajuns procuror șef al Parchetului European doar datorită lobby-ului făcut de Partidul Național Liberal, iar România, în timpul mandatului meu de premier, a reușit să obțină prima Agenție europeană care își va desfășura activitatea pe teritoriul României, și aici este vorba de Centrul Cyber. De comisarul european nu mai vorbim, portofoliul de Transporturi fiind extrem de important.

Le-am spus liberalilor din Ilfov să analizeze cu atenție la ce exigenţe trebuie să facă faţă cel pe care îl vor alege președinte al Partidului Național Liberal, cine creşte încrederea PNL dintre candidaţi şi cine scade încrederea în PNL, cine are într-adevăr tot bagajul de cunoştinţe și experienţa ca să poată să conducă, cine are leadership, carisma, empatia, capacitatea de comunicare pe limba omului”, a declarat Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban își măsoară forțele cu Florin Cîțu: „Puteţi compara. Vă dați seama care guvern a fost mai performant”

Orban a fost prezent în cadrul adunării Colegiului director al PNL Ilfov pentru a-și prezenta moțiunea de candidatură pentru pentru un nou mandat la conducerea partidului.

Ludovic  Orban i-a provocat pe liberali să compare eficiența guvernării sale cu cea a lui Florin Cîțu.

„A comunica este fundamental în politică, dacă nu ştii să comunici este foarte greu să faci ceva, inclusiv dacă vorbim de performanţă guvernamentală. Puteţi compara şi aveţi aparatul necesar cei mai mulţi dintre dumneavoastră să vă daţi seama care guvern a fost mai performant. Cântăriţi cu mare atenţie, pentru că alegerea care se va face pe 25 septembrie este o alegere şi de valori, principii, convingeri, doctrină”, a declarat Orban.

Orban a mai atras atenția liderilor PNL Ilvov să aibă în vedere faptul că viitorul președinte PNL va trebui să răspundă anumitor exigențe.

„Analizaţi la ce exigenţe trebuie să facă faţă cel pe care îl veţi alege. Cine creşte încrederea în PNL dintre candidaţi şi cine scade încrederea în PNL dintre candidaţi. Cine are, într-adevăr, tot bagajul de cunoştinţe, cine are experienţa să poată să conducă, cine are lidership-ul, charisma, empatia, capacitatea de comunicare pe limba omului”, a spus Orban, potrivit G4Media.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'