Ludovic Orban, lovitură pentru ministrul Tansporturilor. Mai mult decât atât, acesta spune că absorbția de fonduri europene se bazează doar pe anumite proiecte din anii trecuți, nu pe dosare depuse anul acesta.
”În ceea ce privește Ministerul Transporturilor, opinia mea și a premierului este că solicitările sunt exagerate, dată fiind execuția bugetară. Sigur că va fi o creștere de aproximativ 350 de milioane, fonduri care sunt suficiente pentru proiectele aflate în derulare. Din punct de vedere al fondurilor europene, Ministerul Transporturilor beneficiază de o cea mai generoasă alocare, numai că până acum au fost absorbiți bani pentru proiectele din anii anteriori, mai puțin pentru proiectele depuse după 1 ianuarie.”, a spus Ludovic Orban.
De asemenea, președintele PNL a vorbit şi despre modul în care decurge rectificarea bugetară. De asemenea, el a precizat, la întrebarea jurnaliștilor, unde o să fie investiți banii proveniți din tăierea pensiilor speciale.
„E normal ca fiecare ministru să susțină o alocare cât mai mare. Problema e că suma e alocată direct. Ministerul Muncii nu pierde bani. A fost redusă subvenția acordată de stat, acesta e motivul. De asemenea, cu adoptarea ordonanței practic au rezultat niște sume care nu mai erau necesare. Există o OUG și când obține toate avizele o să fie vitată în Guvern”, a precizat Orban.
Întrebat cum administrează România banii obținuți din tăierea pensiilor speciale, liderul PNL a punctat: „Ei sunt redistribuiți acum în acele zone unde e nevoie: de la sănătate, la dezvoltare…”, a spus Ludovic Orban.
Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că, în eventualitatea în care va pierde alegerile interne din partid, va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.
„Aici este o chestiune de onoare. Eu, dacă pierd alegerile, îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o chestiune de legitimitate democratică. Dacă un premier care candidează la funcţia de preşedinte al PNL, ce autoritate şi ce legitimitate mai are să exercite funcţia respectivă în condiţiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine îl mai ascultă? Acum, vă spun sincer că asta e o chestiune de legitimitate într-o democraţie: un om, ca să poată să exercite o funcţie de o asemenea importanţă în stat, trebuie să aibă legitimitate, trebuie să aibă o autoritate, care este construită. Păi tu, dacă pierzi în interiorul propriului partid care te-a susţinut pentru poziţia de prim-ministru…”, a spus Ludovic Orban la Digi24.