Ludovic Orban, nemulţumit de decizia Consiliului Legislativ privind cumulul pensie-salariu: „Vom vedea dacă există sau nu astfel de temei”

Ludovic Orban este nemulţumit de faptul că proiectul privind cumulul pensie-salariu a primit aviz negativ din partea Consiliului Legislativ. Proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de miercuri.
Filip Stan
09 iun. 2021, 14:26
Ludovic Orban, nemulţumit de decizia Consiliului Legislativ privind cumulul pensie-salariu:
Ludovic Orban, nemulţumit de decizia Consiliului Legislativ privind cumulul pensie-salariu: "Vom vedea dacă există sau nu astfel de temei"

Ludovic Orban, nemulţumit de decizia Consiliului Legislativ privind cumulul pensie-salariu. Deşi proiectul a primit aviz negativ, preşedintele Camerei Deputaţilor spune că este necesar un astfel de proiect.

Ludovic Orban, nemulţumit de decizia Consiliului Legislativ privind cumulul pensie-salariu

„Vom vedea argumentele care au fost folosite de Consiliul Legislativ și vom vedea dacă există sau nu astfel de temei. Cert este că, din punctul nostru de vedere, este necesar un astfel de proiect de lege pentru că nu este normal cumularea pensiei cu un salariu în sectorul public. Sunt foarte multe situații în care după ce se pensionează revin imediat în administrație sau alte instituții de stat și câștigă și salariu și primesc și pensia. Forma finală trebuie să respecte alte decizii care au fost date de CCR și să facem legea mai solidă din punct de vedere constituțional astfel încât să reziste unui eventual atac la CCR”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Reamintim că marţi, 8 iunie, Consiliul Legislativ a dat avis negativ proiectului care prevede interzicerea pensiei cu salariu pentru bugetari.

Citeşte şi Ludovic Orban: „Vrem să desfiinţăm SIIJ până la sfârşitul sesiunii parlamentare. Trebuie să reparăm legile Justiţiei”

Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului

Proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare este, miercuri, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului. Potrivit documentului, este interzis cumulul între pensie şi salariu pentru cei care lucrează la stat, iar angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcţie şi care îndeplinesc condiţiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

”Persoanele care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcţie, după caz, şi care îndeplinesc condiţiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Cererea privind continuarea activităţii se depune la unitatea angajatoare, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de împlinirea vârstei legale de pensionare. Persoanele care continuă activitatea pot solicita înscrierea la pensie şi anterior împlinirii vârstei de 70 de ani. Cererea de încetare a activităţii în vederea pensionării se depune la unitatea angajatoare cu 60 de zile calendaristice înainte de data de la care persoana solicită pensionarea”, arată proiectul de lege înscris pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului.

Citeşte şi Alocaţii 2021. Ludovic Orban aruncă bomba: „Dublăm alocaţiile!” Data la care va intra în vigoare modificarea!

Iniţiativa legislativă aduce o serie de reglementări şi pentru femeile care ocupă funcţii publice.

”La data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, cu caracter excepţional, pentru femeile care ocupă funcţii publice şi care îşi exercită opţiunea în scris pentru continuarea raportului de serviciu, în termen de 30 de zile calendaristice anterior împlinirii condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, a pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare”, precizează proiectul de lege.

În plus, conform sursei amintite, ”vârsta de pensionare pentru personalul de cercetare- dezvoltare este de 65 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, cu posibilitatea continuării activităţii, la cerere, în condiţiile legii, până la împlinirea vârstei de 70 de ani”.

De asemenea, sunt reglementări şi pentru persoanele care lucrează la companii de stat sau care lucrează într-o unitate administrativ teritorială şi au şi calitatea de pensionari în sistemul public de pensii, sistemul pensiilor militare de stat sau beneficiari ai pensiilor de serviciu.

 

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Mesajul astrelor pentru zodii, 23 noiembrie 2024. Balanță află o veste importantă
Capital.ro
Retragere bani cash la ATM. Schimbare în premieră pentru cine scoate numerar de pe card
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Ce se întâmplă cu concediile începând din 2025. Legea care clarifică toate situațiile
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Amendă între 600-1.000 de lei. Românii au interzis. Se aplică de duminică, 24 Noiembrie
StirileBZI
Schimbări importante pentru pensionarii cu venituri mici: Cu cât crește indemnizația socială de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Selly încurajează tinerii să participe la alegeri: „Este modul vostru de a ține democrația în viață”
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni