Ludovic Orban: Nu-l recunosc pe Călin Popescu-Tăriceanu. Iartă-l, Doamne, că nu ştie ce face VIDEO

Deputatul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, la România TV că decizia lui Călin Popescu-Tăriceanu de a negocia cu Victor Ponta rămânerea la guvernare este contrară acţiunilor şi ideilor acestuia din ultimii 24 de ani. În plus, acţiunea lui Tăriceanu contravine deciziei luate cu majoritate zdrobitoare de către Delegaţia Permanentă.
Filip Stan
26 feb. 2014, 12:01
Ludovic Orban: Nu-l recunosc pe Călin Popescu-Tăriceanu. Iartă-l, Doamne, că nu ştie ce face VIDEO

Când a fost invitat să comenteze demersul lui Tăriceanu de a negocia cu Ponta rămânerea PNl la guvernare, Ludovic Orban a răspuns: „Iartă-l, Doamne, că nu ştie ce face! Îl cunosc pe Călin Popescu-Tăriceanu de 24 de ani, dar azi nu-l recunosc. Parcă este o sosie a lui cu o atitudine contrară crezurilor şi acţiunilor sale politice din ultimii 24 de ani.”

Orban a arătat că Tăriceanu nu poate discuta cu Victor Ponta în nume personal, deoarece doar şase membri din circa cei 200 ai Delegaţiei Permanente a PNL au susţinut rămânerea la guvernare alături de PSD. „Domnul Tăriceanu s-a dus acolo ca persoană particulară. El nu reprezintă PNL (…) Nu pot să-mi imaginez că se poate simţi confortabil alătiuri de Victor Ponta şi guvernul său care a refuzat sistematic punerea în aplicare a măsurilor liberale”, a mai spus Orban.

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a cerut lui Crin Antonescu să revină asupra deciziei de rupere a USL. În cazul în care nu o va face, Tăriceanu îi solicită lui Victor Ponta să păstreze posturile deţinute de către liberali în administraţia centrală şi să păstreze angajamentele luate în USL, inclusiv susţinerea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale.

„Am vorbit în această dimineaţă (n.r. miercuri dimineaţă) cu Ponta şi mi-a dat asigurări că doreşte să continue proiectul USL în actuala formă. Îmi permit să fac un apel la preşedintele PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei pe care a luat-o ieri şi să revină în USL”, a afirmat Tăriceanu.

„Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma tu această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere premierului Victor Ponta să-şi menţină toate angajamentele în cadrul USL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în cadrul instituţiilor centrale şi locale, liste comune, candidat la prezidenţiale”, a spus fostul preşedinte al PNL.

Tăriceanu a arătat că, deşi nu a fost partizanul constituirii USL, a considerat că este nevoie ca angajamentele pe care părţile semnatare şi le-au luat să fie respectate. În al doilea rând, a constatat că ruperea USL nu a fost provocată de dispute ideologice precum dezbateri legate de regimul proprietăţii sau politicile fiscale.

„A fost o criză de orgolii, de ambiţii politice. Eu cred că în orice căsătorie apar mici neînţelegeri, dar acestea nu duc obligatoriu la divorţ (…) A fost un spectacol jalnic în care orgoliile au prevalat, iar mesajul către cetăţeni este că sunt priviţi ca nişte pioni pe masa de şah, priviţi cu desconsiderare”, a apreciat liberalul.

El le-a cerut colegilor de partid să-l susţină în încercarea de a păstra USL-ul, Tăriceanu precizând că va discuta cu Victor Ponta pentru a-i face personal propunerile prin care Uniunea ar putea fi salvată.

„Voi rămâne alături de marea familie liberală, dar nu voi accepta decizia luată deoarece s-a bazat pe informaţii false furnizate colegilor mei, care au fost induşi în eroare”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță candidatura la un nou mandat
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'