Ludovic Orban: Obiectivul Guvernului este de a aproba legea bugetului de stat până la sfârşitul anului

Ludovic Orban a subliniat că obiectivul Guvernului este de a aproba legea bugetului de stat până la sfârşitul acestui an, iar în cazul în care nu se va putea aproba bugetul prin dezbatere parlamentară până la 31 decembrie, ia în calcul asumarea răspunderii pe această lege.
Filip Stan
11 dec. 2019, 19:49
Ludovic Orban: Obiectivul Guvernului este de a aproba legea bugetului de stat până la sfârşitul anului

„Obiectivul nostru este acela de a adopta legea bugetului de stat până la sfârşitul anului, nu mai putem să ne batem joc de ţară, să aprobăm bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale în februarie, în martie, în aprilie, cum a fost în alte cazuri. În toate ţările civilizate bugetul se aprobă până la sfârşitul anului”, a afirmat Orban, miercuri seară, la B1 Tv, citat de News.ro.
 
El a spus că planurile de afaceri ale firmelor, aprobarea bugetelor locale sau demararea unor lucrări noi de investiţii se fac în funcţie de bugetul naţional şi cataloghează drept o „bătaie de joc” modul în care s-a adoptat bugetul în anii anteriori.
 
„Obiectivul nostru este să finalizăm adoptarea bugetului. Să vedem dacă prin dezbateri parlamentare putem să atingem acest obiectiv şi facem evaluarea. Există şi varianta angajării răspunderii în cazul în care constatăm că nu se poate până la 31 decembrie”, a spus Orban.

Premierul Ludovic Orban a reiterat, miercuri, că PNL susţine organizarea de alegeri anticipate, însă a precizat că trebuie să existe un număr de parteneri pentru acest demers.

„PNL a anunţat încă din septembrie, când am iniţiat procedura moţiunii de cenzură, că varianta cea mai corectă este reîntoarcerea la popor, pentru a reîmprospăta voinţa cetăţenilor care este diferită complet faţă de voinţa care a generat actualul Parlament. Noi susţinem alegerile anticipate, problema este să avem parteneri la aceste alegeri anticipate. Deocamdată, singurii care sunt declarat în favoarea alegerilor anticipate sunt cei de la USR-PLUS. Până acum nu am auzit ca alţii să se bucure de ideea alegerilor anticipate. Problema este următoarea, oamenii trebuie să înţeleagă: una este discursul politic, alta este posibilitatea de a realiza ceva efectiv”, a spus Orban, la B1 Tv.

El a menţionat procedura constituţională.

„Trebuie ca Parlamentul să respingă două propuneri de guvern după căderea Guvernului aflat în funcţie. Ca să ai garanţia că vor fi respinse două propuneri de guverne, pentru că numai astfel preşedintele poate constituţional să dizolve Parlamentul şi se pot organiza alegeri anticipate (…), trebuie să ai un număr de parteneri. PNL şi USR trebuie să mai aibă nişte parteneri care să aibă un număr de parlamentari, cam de 50%, care să se angajeze că votează respingerea a două guverne succesive, pentru că dacă noi provocăm o criză guvernamentală ca să declanşăm anticipatele, îmi dau eu demisia sau picăm la o moţiune de cenzură pe angajare de răspundere pentru votul în două tururi, de exemplu, sau pentru altele, pică primul guvern şi ne trezim că al treilea guvern este învestit en fanfare”, a afirmat Orban.

 

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre angajarea răspunderii Guvernului Orban pe buget: E un viol politic

Fostul preşedinte Traian Băsescu a avut o reacţie dură la România TV faţă de intenţia Guvernului Orban de a angja răspunderea în Parlament pe legea bugetului. „E un viol politic”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a criticat şi declaraţiile ministrului de Finanţe. „Ai un ministru de Finanţe care vorbeşte fara sa fie prea responsabil pe ceea ce spune. Asta ne va costa ratingul de tara. Doi oameni care cand spun prostii se vede imediat: premierul si ministrul de finante. Orice politician poate sa spuna orice. Daca mai se fac 2-3 declaratii o sa ajugem la junk”, a punctat Băsescu.

Traian Băsescu a subliniat că pensiile pentru magistati si pentru militari nu pot fi eliminate, ceea ce înseamnă că nu se rezolvă mai nimic in economia bugetului.

Citeşte şi: Florin Cîţu aruncă în spatele PSD schimbarea ratingului României în negativ, de S&P. „E urmare a iresponsabilităţii politicii fiscale”

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Soldați ruși, în disperare, se adresează direct lui Vladimir Putin
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'