Ludovic Orban: Obiectivul liberalilor pentru aceasta sesiune este demiterea Guvernului

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca obiectivul liberalilor pentru aceasta sesiune este demiterea Guvernului Dancila si ca partidul a constituit o echip de negociere cu celelalte formatiuni parlamentare. El a spus ca nu trebuie transformata motiunea de cenzura intr-o competitie intre fortele opozitiei, care vrea sa depuna mai repede motiune de cenzura, ci trebuie sa hotarasca de comun acord care este momentul cel mai favorabil in care exista cea mai mare sansa ca aceasta motiune sa primeasca voturi din zona majoritatii guvernamentale, pentru ca altfel nu poate sa treaca.
Romania TV
17 sept. 2018, 14:43
Ludovic Orban: Obiectivul liberalilor pentru aceasta sesiune este demiterea Guvernului

Ludovic Orban a fost intrebat despre scrisoarea presedintelui PMP Eugen Tomac care face apel la PNL si USR sa depuna impreuna motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Dancila redactata de PMP, spunand ca poate intelege refuzul lor de a o semna pentru ca a fost initiata de un alt partid, insa Romania are nevoie de un alt Guvern, asa ca opozitia ar trebui „sa stranga randurile”.

”Partidul National Liberal a stabilit ca obiectiv prioritar pentru aceasta sesiune parlamentara demiterea Guvernului Dancila, in special ca un mijloc de a pune punct sistemului de dominatie a lui Dragnea si a camarilei sale. De asemenea, am decis constituirea unei echipe de negociere din partea Partidului National, care sa duca discutii si tratative cu toate grupurile parlamentare, iar in cazul PSD cu parlamentari individual, astfel incat sa incercam sa convingem cat mai multi parlamentari ai PSD sa voteze motiunea de cenzura”, a raspuns liderul PNL.

El a precizat ca liberalii vor avea prima evaluare la sfarsitul acestei saptamani, privitor la optiunile care exista astazi la nivelul Parlamentului, si in functie de aceasta evaluare vor decide pasii urmatori.

”Deoarece opozitia are la dispozitie intr-o sesiune parlamentara o singura motiune de cenzura, acest instrument poltic trebuie utilizat cu foarte mare seriozitate, nu trebuie sa transformam motiunea de cenzura intr-o competitie intre fortele opozitiei, care vrea sa depuna mai repede motiune de cenzura, ci trebuie sa hotaram de comun acord care este momentul cel mai favorabil in care exista cea mai mare sansa ca aceasta motiune de cenzura sa primeasca votul din zona majoritatii guvernamentale, pentru ca altfel nu poate sa treaca. Va repet, avem nevoie in afara de votul parlamentarilor din opozitie, avem nevoie de votul a cel putin 65 de parlamentari care sunt in arcul guvernamental, care s-au manifestat in Parlament pana astazi ca sustinatori ai Guvernului”, a subliniat Ludovic Orban.

Referitor la faptul ca Eugen Tomac spunea ca acum ar fi momentul cel mai potrivit dat fiind criza pestei porcine, Orban a replicat: ”Domnul Tomac oricand doreste poate sa discute cu mine. De altfel am si discutat si am si facut o prima analiza a situatiei in care se vede cu ochiul liber ca mai este necesar sa ne asiguram de un sprijin exterior substantial pentru ca aceasta motiune de cenzura sa aiba sanse, altfel riscam sa depunem o motiune de cenzura, sa ne lipsim de dreptul de a depune motiuni de cenzura. Riscam, de exemplu, sa reunim PSD, care la ora actuala este intr-o framantare evidenta si eu cred ca trebuie lasat sa isi scoata ochii, sa adune resentimente ca urmare a meciurilor interne si a rafuielilor cu cutitele pe sub masa. Ca atare, vom evalua cu mare seriozitate, pentru ca avem o mare responsabilitate ca Partid National Liberal, deoarece este cel mai puternic partid al opozitiei, sa decidem momentul cel mai potrivit in care vom avea cea mai mare sansa de aduna voturi suplimentare”.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'