Ludovic Orban: Răspunderea politică pentru menţinerea lui Vlad Voiculescu la MS aparţine în exclusivitate USR PLUS

Şedinţă cu scântei la PNL unde mai mulţi lideri liberali ar fi cerut schimbarea lui Vlad Voiculescu de la conceducerea Ministerului Sănătăţii. Preşedintele PNL Ludovic Orban a fi intervenit după ce Ben Oni Ardelean a cerut demiterea lui Voiculescu şi a precizat că doar premierul Florin Cîţu poate remania miniştri.
Filip Stan
12 apr. 2021, 12:20
Ludovic Orban: Răspunderea politică pentru menţinerea lui Vlad Voiculescu la MS aparţine în exclusivitate USR PLUS

Ludovic Orban le-a cerut liberalilor prezenţi la ședința Biroului Executiv (BEX) al partidului „să fie mai rezervați” în comentariile referitoare la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, precizând că răspunderea politică pentru menținerea în funcţie a lui Vlad Voiculescu aparține în exclusivitate USR PLUS, scrie G4Media.ro.

Preşedintele PNL a mai spus că remanierea unui ministru este atributul premierului Florin Cîţu, care se bucură de sprijinul partidului.

Citeşte şi: Şedinţă aprinsă la PNL. Liberalii discută despre criza din Sănătate. Rareş Bogdan: Cel care cere înlocuirea unui ministru este premierul

”Vă propun să nu discutăm despre ce s-a întâmplat la spitalul Foișor. Evaluarea miniștrilor se face de către premier. Cazul foișor arată că Voiculescu nu are experiență. Noi am transformat mai multe spitale în spitale covid, dar nu am pățit așa ceva. Îi rog pe colegi să se abțină de la comentarii. Să fie mai rezervați. Răspunderea politică pentru menținerea lui Voiculescu în funcție aparține în exclusivitate USR PLUS”, a precizat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, un nou atac după scandalul de la Spitalul Foișor: Arafat e uşor obosit, n-ar strica să exerseze empatia şi emoţia. Doamna Moldovan să vorbească mai puțin

Şi prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, referitor la situaţia de la Spitalul Foişor, că nu se discută despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să fie pus la dispoziţia coaliţiei şi opiniei publice.

„Nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziţie, nouă şi opiniei publice”, a declarat Rareş Bogdan, înaintea şedinţei BEx PNL.

„Vom afla astăzi de la managerul Stoica la ministrul Voiculescu, de la dna Moldovan, care poate vorbește mai puțin și se ocupă mai mult de minister și nu de spațiul public, că nu e treaba dânsei să dea declarații, e treaba liderilor politici și a purtătorilor de cuvânt, de la dl Arafat, care are experiență de 17 ani în administrarea medicinei de urgență și IGSU și putea să prevadă situația care a apărut la Foișor, de la Nicușor Dan, care trebuie să știm ce a corespondat cu managerul Stoica, începând de pe 2 aprilie, de la dl Stoica, care este un excepțional medic, dar să înțeleagă că nu este managerul unui spital privat și este managerul unui spital public. Vom vedea ce s-a întâmplat. De asta mi-am amânat plecarea la Bruxelles (…) pentru a participa atât la BEX, cât și la (c.n. ședința) coaliției”, a spus Rareş Bogdan, înaintea şedinţei conducerii PNL.

Vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean, a anunțat că în cadrul Biroului Permanent Național a cerut demiterea de urgență a ministrului Vlad Voiculescu și a prefectului de Timiș Zoltan Nemeth.

„În urmă cu câteva minute, în cadrul BPN, am ridicat două probleme extrem de grave petrecute în ultima perioadă și am solicitat luarea unor măsuri imediate, astfel:

1. Premierului Florin Cîţu i-am solicitat demiterea de urgență a domnului Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății. Gestionarea pandemiei și încrederea populației în măsurile impuse de Guvernul României nu mai pot fi puse în pericol de un ministru iresponsabil, ascuns în spatele unor birouri închise;

2. Ministrului Lucian Bode i-am solicitat demiterea Prefectului Județului Timiș, Zoltan Nemeth, pentru abuzul în funcție orchestrat de acesta, în cazul “flagrantului” consilierei Ana Munteanu. Orice semnal de revenire la vechile metehne comuniste trebuie eradicate imediat!

Urmează zile pline de dezbateri- gherila de partid e în alertă maximă, pregătită în fața calculatoarelor să își apere șeful, călcându-i în picioare pe toți cei care nu sunt pe aceeași lungime de undă cu el- însă, vă promit ca nu mă voi lăsa intimidat vreodată și voi continua să fiu la fel de ferm pe poziții, taxând orice fel de derapaj grosolan. Ținem aproape! Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a scris Ben Oni Ardelean pe Facebook.

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...