Ludovic Orban, reacţie la decizia PSD şi UNPR de a se abţine la votul de la moţiunea de cenzură

Liderul grupului deputaților PNL, Ludovic Orban, a susținut, joi, că eventuala decizie a parlamentarilor PSD și UNPR de a nu vota moțiunea de cenzură și de a rămâne în sala de plen demonstrează că premierul Victor Ponta "nu mai are încredere în parlamentarii din arcul guvernamental".
Ionela Marcu
11 iun. 2015, 12:27
Ludovic Orban, reacţie la decizia PSD şi UNPR de a se abţine la votul de la moţiunea de cenzură

M-ar surprinde o astfel de decizie (ca parlamentarii PSD-UNPR să nu își exprime votul și să rămână în bănci — n.r.) fiindcă vă aduceți aminte declarațiile președintelui PSD, Victor Ponta, atunci când la moțiunile de cenzură inițiate de Opoziție în mandatul 2009-2012 parlamentarii din arcul guvernamental erau ținuți în bănci și nu erau lăsați să voteze și domnul Ponta îi asemăna cu oile pe parlamentarii Puterii din acea perioadă.

Probabil consideră că și parlamentarii care sprijină actuala Putere trebuie tratați tot ca niște oi. Este clar că Victor Ponta nu mai are încredere în parlamentarii din arcul guvernamental. O astfel de decizie este o decizie care, în mod evident, arată frica domnului Ponta și neîncrederea în acești parlamentari”, a spus Orban, joi, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, printr-o astfel de decizie, „numărul parlamentarilor din arcul guvernamental care vor moțiunea de cenzură se va diminua”, deși din discuțiile sale cu senatori și deputați PSD, UNPR, PC și PLR și-a format opinia că „există o înclinație extrem de puternică de a vota împotriva Cabinetului Ponta”.

CITEŞTE ŞI PSD şi UNPR nu vor vota vineri la moţiunea de cenzură

Potrivit lui Orban, liberalii poartă negocieri atât cu parlamentari ai Puterii, cât și cu cei ai UDMR sau neafiliați pentru a-i convinge să voteze în favoarea moțiunii de cenzură.

În mod evident, avem negocieri cu mulți parlamentari din arcul guvernamental. (…) În momentul votului, noi suntem implicați într-o acțiune de convingere cu argumente, cu tot ceea ce putem să susținem în discuțiile și în negocierile cu parlamentarii din Parlamentul României. Vom încerca să aducem numărul necesar de voturi. Noi o să vorbim, luăm legătura, o să încercăm să convingem cât mai mulți parlamentari din arcul guvernamental să vină alături de noi să voteze moțiunea de cenzură. (…) De asemenea, suntem în discuții cu parlamentarii neafiliați, cu parlamentarii din grupul democrat-popular. După cum știți, la UDMR s-a luat decizia să nu se voteze împotriva moțiunii și încercăm să convingem cât mai mulți colegi din grupurile parlamentare ale UDMR să fie prezenți și să voteze, alături de noi, moțiunea de cenzură”, a spus liberalul.

Întrebat dacă se așteaptă ca parlamentari social-democrați să își anunțe oficial susținerea față de moțiunea de cenzură, după modelul deputatului Gheorghe Roman care a demisionat ulterior din PSD, Orban a replicat: „Dacă ei vor lua, până la urmă, decizia să facă publică susținerea pentru moțiunea de cenzură, depinde în mare măsură de cei cu care am discutat, de curajul pe care îl au și de determinarea acestora de a-și face publică opțiunea”.

În ceea ce privește prezența liberalilor la ședința plenului comun al Parlamentului de vineri, în care se va dezbate și vota moțiunea de cenzură îndreptată împotriva Guvernului Ponta, Orban a precizat că, dintre deputații PNL, vor fi trei absenți.

„Nu cunosc situația de la Senat, dar pot să spun că la Camera Deputaților vom avea trei absențe, din care doi colegi sunt într-o situație medicală care îi aduce în imposibilitatea de a se deplasa și de a participa la moțiunea de cenzură și avem încă un deputat (care nu va participa la ședința plenului comun de vineri — n.r.) din niște motive care țin de chestiuni familiale”, a conchis acesta.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
România criticată în raportul Senatului american pentru legăturile militare și polițienești cu China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'