Ludovic Orban susţine că are 234 de voturi. Câte voturi sunt necesare pentru ca Guvernul PNL să fie învestit

Ludovic Orban, premierul desemnat şi liderul PNL, a declarat că, în Parlament, contează pe 234 de voturi pentru susţinerea Guvernului său, în condiţiile în care sunt necesare cel puţin 233.
Iulian Tudor
27 oct. 2019, 17:42
Ludovic Orban susţine că are 234 de voturi. Câte voturi sunt necesare pentru ca Guvernul PNL să fie învestit

Premierul desemnat Ludovic Orban spune că PSD poate boicota asigurarea cvorumului fie în Birourile Permanente Reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, fie în plen, la învestirea unui nou executiv, în acest context Orban spunând că îi îndeamnă„ pe parlamentarii social-democraţi „să fie rezonabili”, fiindcă în caz de boicot „se fac de râs”.

„Voturi instituţionale sunt 225, ale formaţiunilor politice care au declarat susţinerea. Mai avem angajamente de vot astăzi, din partea a cel puţin nouă parlamentari, dar, aşa cum v-am explicat, am angajat discuţii cu foarte mulţi parlamentari, individual. Vom discuta în continuare cu parlamentarii Pro România pentru a participa efectiv, pentru a nu urma boicotul pe care îl pune la cale PSD, astfel încât să avem o procedură normală de învestire”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a precizat că va relua discuţiile şi cu liderul Pro România, Victor Ponta, „în măsura în care există deschidere şi de partea cealaltă”.

Liderul PNL spune că cele 225 de voturi invocate provin de la PNL, ALDE, USR, UDMR, PMP şi de la grupul minorităţilor.

PMP a anunţat duminică, după o şedinţă a conducerii partidului, că va vota condiţionat guvernul Orban.

Şi preşedintele USR, Dan Barna, a spus că toţi parlamentarii USR vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, deşi au obiecţii faţă de unii miniştri.

Barna: Dacă BP amână votul pentru noul guvern săptămâna viitoare, însemnă că Parlamentul nu vrea să-şi respecte propriul vot

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat duminică seară, la B1 Tv, că luni, la ora 12, de întrunesc Birourile Permanente ale celor două Camere, pentru a stabili un calendar al învestirii unui nu executiv.

„Am trimis o scrisoare Birourilor Permanente reunite. Propunerea mea de calendar este luni după amiază, marţi să se facă audierile miniştrilor în comisiile de specialitate şi miercuri să aibă loc votul de învestire. Cam ăsta a fost ritmul de învestire a guvernelor şi cred că România are nevoie de un guvern cu deplină capacitate de exerciţiu, un guvern legitim şi de aceea am depus acest calendar” a afirmat Ludovic Orban.
El a explicat că în Birourile Permannete reunite, din 26 de membri 13 aparţin PSD, 11 formaţiunilor politice care susţin guvernul şi câte unul Pro România şi minorităţilor, iar în aceste condiţii PSD poate boicota, neasigurând cvorumul. .
„Cel mai probabil domnul deputatul Zisopol, care reprezintă minorităţile probabil va susţine calendarul” a spus Orban
În ceea ce priveşte PSD, premierul desemnat spune că parlamentarii acestuia „pot să facă boicot în Birourile Permanente Reunite sau „pot să impună un calendar absurd”.
„Eu îi îndemn să fie rezonabili, să respecte cutumele, să respecte toate normele bunului simţ, pentru că boicotul ăsta le face rău. Guvernul PSD a fost demis prin moţiune de cenzură, PSD nu mai are majoritate parlamentară (…) iar dacă ei încearcă să boicoteze cvorumul la plen sau în Birourile Permanente reunite, se fac de râs, după părerea mea” a afirmat Ludovic Orban.
Liderul liberal a adăugat că aşteaptă să vadă „cum se poziţionează„ parlamentarii Pro România faţă de miniştrii propuşi de PNL.
„Eu totdeauna am avut discuţii pentru a-i convinge că nu pot să lase lucrurile nefăcute la jumătatea drumului, în aer” a arătat acesta. .

Orban a menţionat că partidele care au susţinut moţiunea de cenzură dar care nu sprijină învestirea unui nou guvern riscă să piardă capital electoral, el susţinând că „toată lumea ştie că dacă guvernul nu este învestit, rămâne în continuare Viorica Dăncilă”
„Oricine altcineva care nu contribuie la învestirea acestui guvern este responsabil şi pentru foarte multe alte lucruri care nu pot fi realizate decât de către un guvern legitim„ a adăugat Orban, dând exemplul contractelor pentru deszăpezire, al examenului de rezidenţiat, al problemei legale de încălzire şi a bugetelor unor instituţii sau administraţii publice locale care nu ajung până la sfârşitul anului şi pentru care este nevoie de ordonanţă de urgenţă a Guvernului.


Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!