Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor fi convocate, cel mai probabil luni, pentru stabilirea calendarului pentru moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.
„Voi convoca, am cerut punct de vedere de la departamentul legislativ şi voi convoca BPR, pentru că BPR au atributul, conform regulamentului, de a stabili calendarul moţiunii de cenzură. Probabil luni îl vom convoca, în cursul zilei de luni, la o potrivită. Încă nu am discutat cu colegii din BPR”, a spus Ludovic Orban sâmbătă la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.
Rezoluţia PNL în 10 puncte: Invităm USR PLUS la un dialog fără precondiții inacceptabile
Întrebat dacă PNL va mai colabora cu USR PLUS în condiţiile în care acestea vor merge mai departe cu moţiunea alături de AUR, Orban a spus: „În ceea ce mă priveşte, eu sunt partizanul categoric al refacerii coaliţiei de guvernare. Am votat şi eu pentru această rezoluţie (în care se cere USR PLUS să nu mai colaboreze cu AUR – n.r.) pentru că exprimă un punct de vedere în favoarea democraţiei, e o rezoluţie corectă din punct de vedere al statului de drept. Continuarea colaborării cu USR PLUS nu ar însemna încălcare acestei rezoluţii. După aia, cu cine să colaborezi, că în acelaşi timp am votat că respingem orice colaborare cu PSD?”, a menţionat Ludovic Orban.
Florin Cîţu anunţă REMANIERI dacă miniştrii nu trec de votul Parlamentului. Orban ameninţă cu CCR
Florin Cîțu e darnic înainte de Congres: Guvernul alocă peste 377 milioane de lei pentru judeţele afectate de inundaţii
Guvernul României a aprobat, în şedinţa de vineri, Hotărârea privind alocarea a 377.213.000 de lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unităţi administrativ-teritoriale din 24 de judeţe, afectate de calamităţile naturale din luna iunie a acestui an. Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei vor fi repartizate fonduri pentru judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea, în vederea refacerii unor utilităţi, obiective sociale, apărări de maluri, drumuri judeţene, poduri/podeţe/punţi pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri săteşti/uliţe.