Lukaşenko a bătut palma cu Putin, anunţul care dă fiori Europei

Preşedintele Belarusului a spus că a câştigat sprijinul omologului său rus Vladimir Putin în timpul unei întâlniri recente în Orientul Îndepărtat al Rusiei.
Filip Stan
10 mai 2022, 21:05
Lukaşenko a bătut palma cu Putin, anunţul care dă fiori Europei

Rusia a convenit să ajute Belarusul să producă rachete, inclusiv una similară cu racheta de tip Iskander din Rusia, deoarece Minskul urmăreşte să îşi consolideze capacităţile militare, a declarat preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko pentru agenţia de presă belarusă Belta, citată de Reuters.

Preşedintele Lukaşenko a declarat în cadrul unei întâlniri a oficialilor apărării că evenimentele din Ucraina au demonstrat cât de important este ca un stat să deţină arme şi echipament militar moderne, foarte eficiente. El a mai subliniat şi importanţa logisticii.

Belarusul va desfăşura trupe de operaţiuni speciale în trei zone din apropierea graniţei sale de sud cu Ucraina, au anunţat marţi forţele armate, în contextul în care preşedintele Aleksandr Lukaşenko a evidenţiat rolul rachetelor de producţie rusească în consolidarea apărării ţării, relatează Reuters.
Lukaşenko a spus că a câştigat sprijinul omologului său rus Vladimir Putin în timpul unei întâlniri recente în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Aşadar, companiile producătoare de rachete ruse să vor ajuta Belarusul în acest domeniu.

”Creăm o nouă rachetă. O rachetă foarte eficientă, similară cu modelul Iskander. A existat sprijin deplin (n.r. din partea Rusiei)”, a afirmat liderul belarus.

Anunţul momentului, Belarus e gata să intre în război. Şeful Statului Major anunţă trimiterea de trupe la graniţa cu Ucraina, „din cauza ameninţării tot mari”
Şeful statului belarus a menţionat că Putin i-a spus lui Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, să ofere Belarusului sprijinul necesar în acest sens, potrivit agenţiei de presă Belta.

Rusia a folosit rachete de tip Iskander în războiul declanşat împotriva Ucrainei. Belarusul este un aliat apropiat al Rusiei, însă Lukaşenko a declarat în martie că forţele armate din belaruse nu iau parte la operaţiunea Moscovei şi nu au de gând să procedeze astfel nici în viitor.

Victor Ciutacu îi ironizează pe analiştii care prevedeau că Putin va declanşa un măcel în Ucraina înainte de 9 mai: „Până la urmă, ştirea de 9 mai a fost că ăl bătrân mai face copii”
Ministrul belarus al Apărării, Viktor Khrenin, a declarat că în Belarus începe a doua fază a controalelor la faţa locului a trupelor, pe care a descris-o ca fiind o reacţie adecvată la exerciţiile NATO, conform Belta.

Lukaşenko nu se aştepta ca ”operaţiunea” Rusiei în Ucraina să se prelungească

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarată nu se aştepta ca ”operaţiunea” Rusiei în Ucraina să se prelungească atât de mult şi a susţinut că face ”tot posibilul” pentru a opri conflictul, într-un interviu acordat, joi, Associated Press. Liderul belarus a mai invocat că negocierile ruso-ucrainene au început datorită lui, însă ”Ucraina nu este interesată de negocieri”. Lukaşenko a subliniat că folosirea armelor nucleare ar fi ”inacceptabilă”, însă a precizat că nu este la curent cu planurile lui Putin în această privinţă. De asemenea, el susţine că Putin nu vrea un conflict direct cu NATO, dar Armata rusă poate ”reacţiona”. Preşedintele a mai dat asigurări că exerciţiile militare ale Belarusului nu reprezintă o ”ameninţare” la adresa Occidentului.

Minskul a acuzat timp de mai multe luni că ţările NATO concentrează soldaţi la graniţele sale – Polonia, Lituania şi Letonia fiind membre ale Alianţei – şi a spus că îşi sporeşte numărul şi intensitatea propriilor exerciţii militare ca răspuns.

‘SUA şi aliaţii lor continuă să îşi sporească prezenţa militară la graniţele Republicii Belarus’, a declarat şeful Statului Major, Viktor Gulevici. ‘Grupurile deja existente au crescut de peste două ori în ultimele şase luni, în cantitate şi calitate’, a adăugat el.

Belarusul desfăşoară de asemenea unităţi de apărare aeriană, de artilerie şi de rachete pentru exerciţii în vest, a mai spus Gulevici. Lukaşenko a precizat că Moscova a fost de acord să ajute Minskul să producă rachete similare cu Iskander, pe care Rusia le-a folosit în Ucraina, şi că îşi doreşte ca Belarusul să continue să folosească sisteme de rachete sol-aer S-400 şi S-300 de producţie rusească.

 

 

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Capital.ro
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Șoferii tineri primesc o VESTE PROASTĂ! Ce vor liderii UE să le interzică
Adevarul
Disperare în vreme de război: un ucrainean de 28 de ani s-a căsătorit cu soacra sa pentru a se muta în străinătate
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
Ce avere are Traian Băsescu. Fostul președinte este mult mai bogat decât în 2023
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila! 😲
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
„M-a împietrit de tot durerea ta…” Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața în timp ce se întorcea de la muncă
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Alexandrov i-a rupt inima: O durere pe care n-o pot descrie în cuvinte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Greenpeace România cere suspendarea Acordului de mediu pentru Neptun Deep
MediaFlux
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! E bomba ZILEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...