Lulache va avea o indemnizaţie fixă brută de 24.150 lei/lună ca director general al Nuclearelectrica

Directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, va primi o indemnizaţie fixă brută lunară de 24.150 lei (5.439 euro), dar şi una variabilă, dacă îşi va îndeplini indicatorii şi criteriile de performanţă din contractul de mandat.
Romania TV
27 aug. 2013, 13:50
Lulache va avea o indemnizaţie fixă brută de 24.150 lei/lună ca director general al Nuclearelectrica

„În baza hotărârii AGA a Nucleareletrica din 22 august 2013, care fixează limitele indemnizaţiei fixe pentru administratorii executivi, Consiliul de Administratie al Nucleareletrica a stabilit următoarele cuantumuri ale indemnizaţiei fixe brute lunare pentru administratorii executivi: 24.150 lei brut lunar pentru directorul general, 22.950 lei brut lunar pentru directorul sucursalei Cernavodă, respectiv 95% din indemnizaţia directorului general”, potrivit datelor companiei de stat.

Directorii care sunt şi membri ai Consiliului de Administraţie sunt administratori executivi. În perioada în care directorii deţin şi calitatea de administrator, aceştia sunt îndreptăţiţi doar la plata remuneraţiei conform contractului de mandat, fără să primească bani şi pentru calitate de membrul al CA.

„Indemnizaţia fixă brută lunară a directorilor poate avea un cuantum de maxim de şase ori media câştigului salarial brut pe ramura de activitate (…). Având în vedere cuantumul câştigului salarial mediu brut pe ramura energie anterior datei numirii administratorilor executivi, respectiv 4.028 lei brut lunar, rezultă că plafonul maxim brut lunar al indemnizaţiei fixe este de 24.168 lei brut lunar”, menţionează Nuclearelectrica.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administraţie vor primi o indemnizaţie fixă lunară şi una variabilă. Indemnizaţia fixă variază între 3.424 lei şi 4.028 lei, în funcţie de participarea la unul sau mai multe comitete consultative organizate la nivelul Consiliului de Administraţie.

„Indemnizaţia variabilă este plătibilă în funcţie de îndeplinirea indicatorilor şi criteriilor de performanţă stabiliţi în contractele de administrare/mandat aşa cum sunt preluaţi din planul de administrare/management”, potrivit sursei citate.

Indemnizaţia variabilă a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie are două subcomponente. Prima va avea un cuantum anual maxim brut egal cu valoarea anuală a câştigurilor salariale medii brute pe ramura energie, iar a doua va fi în cuantum anual maxim brut de 0,4% aplicat la diferenţa dintre profitul efectiv realizat şi profitul net estimat pentru fiecare exerciţiu financiar, dar nu mai mult de valoarea indemnizaţiei fixe anuale determinate conform contractului de administrare.

„În echivalent lunar, subcomponenta variabilă 2 are un cuantum maxim brut lunar egal cu valoarea indemnizaţiei fixe brute lunare, respectiv suma de 4.028 lei brut lunar”, potrivit datelor Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei. Potrivit angajamentelor asumate de guvern faţă de Fondul Monetar Internaţional, un pachet de 10% din acţiunile companiei va trebui listat la bursă în acest an.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, spunea în iunie că Guvernul speră să obţină 300-350 milioane lei din listarea companiei la bursă.

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Parcul din România care se va transforma de Paște 2025. Sunt așteptați turiști din toate colțurile țării pentru a vedea carnavalul
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România! Termen până pe 14 aprilie 2025
Playtech.ro
Imagine rară cu copiii lui Nicolae al României și ai Alinei Binder. Ce mari au crescut Alexandra și Mihai
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Fost consilier al președintelui Zelenski: „România trebuie să construiască un bloc est-european ce poate rezista valurilor care vin”
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Republica Moldova, o idee genială pentru vacanța de Paște. Ce găsești acolo te va uimi
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Peste 20 de persoane au murit în urma unui incendiu la un azil de bătrâni, în China
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o legendă. A fost unul dintre cei mai iubiți români. Nu-l vom uita niciodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
O tânără de 17 ani s-a trezit cu boala "plămânilor popcorn" după ce a vapat în secret. Avertismentul disperat al mamei sale: "Este o afecțiune mortală și incurabilă"
Nu spalati rufele la aceasta temperatura: Greseala pe care multe gospodine o fac cand folosesc masina de spalat.
MediaFlux
Lovitură finală pentru Lasconi! Răsturnare de situație înainte de alegeri
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu