„Lumina pe care am adus-o de la Ierusalim ne amintește că trebuie să umblăm ca niște fii ai Luminii, să părăsim faptele Întunericului și să îl urmăm pe Dumnezeu. Este lumina faptelor bune, lumina pe care cei cu frică de Dumnezeu au agonisit-o în acest răstimp al păresimilor rugându-se mai mult, făcând fapte bune, plângându-și păcatele și iubindu-l pe Dumnezeu. Cei care sunt fii ai Luminii au astfel de fapte, care îi pregătesc pentru întâmpinarea acestei mari sărbători. (…) Să iertăm toate pentru Înviere. Hristos a Înviat!”, a spus arhiepiscopul, care a precizat că Lumina de la Sfântul Mormânt este adusă pentru al 8-lea an consecutiv în România.
El a menționat că delegația Patriarhiei Române a fost primită vineri de patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului și al întregii Palestine, care a transmis un mesaj irenic patriarhului Daniel și poporului român.
Din delegație au mai făcut parte părintele protosinghel Andrei Anghel — secretar patriarhal, părintele arhimandrit Clement Haralam — Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru — eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naționale și părintele arhimandrit Cleopa Nistor — consilier patriarhal Centrul social-pastoral „Sfânta Maria” din Techirghiol.
Patriarhul Daniel a oferiT Lumina Sfântă clerului și credincioșilor prezenți la slujba de Înviere oficiată la Catedrala patriarhală, de la ora 24.00.
Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost dusă în Transilvania și Banat cu două avioane de mici dimensiuni — la Satu Mare (cu escală la Sibiu și Cluj-Napoca) și Timișoara. Un alt avion a dus Lumina Sfântă la Bacău și Suceava, pentru Moldova și Bucovina.
Lumina Sfântă de la Ierusalim s-a aprins, sâmbătă, la ora 14.29, după trei minute de la intrarea în Mormântul Sfânt a patriarhului Ierusalimului, Teofil al III-lea.