Mădălina Ghenea şi Catrinel Menghia au făcut furori pe covorul roşu de la Cannes. Chiar dacă au sosit la începutul săptămânii pe Coasta de Azur, româncele şi-au bifat mai întâi obligaţiile contractuale, realizând shootinguri promoţionale şi reclame pentru diverse branduri partenere, pentru ca mai apoi să-şi facă apariţia în lumina bliţurilor la evenimentul desfăşurat în faţa Palais des Festivales, la premiera filmului „Elvis”.
Citeşte şi: Trei generaţii într-o poză! Mădălina Ghenea, imagini rare cu fiica şi mama sa într-o vacanţă de lux
Imediat ce au păşit pe covorul roşu, publicul s-a întrecut în aplauze şi priviri de admiraţie, iar fotografii s-au înghesuit să prindă cele mai bune cadre cu ţinutele lor absolut spectaculoase.
Catrinel Menghia a avut mai multe ocazii de-a se arăta publicului francez, la această cea e-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, defilând în trei ţinute memorabile: o rochie diafană liliachie, creaţie a designerului Zuhair Murad, o a doua verde smarald, foarte sculpturală, imaginată de creatorul indian Gaurav Gupta, şi o a treia neagră, ca de vestală romană.
Nici apariţia Mădălinei Ghenea nu a fost trecută cu vederea. Aceasta a purtat o rochi de la Icon House L.A., care i-a dat un aer de regalitate prin trena aceea atât de teatrală.
Festivalul internațional de film de la Cannes, cunoscut și ca Festivalul de la Cannes, este un festival cinematografic de mare prestigiu internațional, care se desfășoară în fiecare an, în luna mai, la Cannes, oraș situat în sudul Franței.
Oferind garanția unei importante acoperiri din partea mass-mediei, festivalul este vizitat în fiecare an de numeroase staruri de cinema, încântate de ocazia de a fi prezente (Montée de Marche). Mulți producători aleg acest prilej pentru a lansa ultimele lor realizări și pentru a vinde drepturile de difuzare distribuitorilor veniți din întreaga lume.
Festivalul de film de la Cannes își are originea în 1932 când ministrul educației din Franța de atunci, Jean Zay, la propunerea lui Philippe Erlanger și cu ajutor american și britanic, a organizat primul festival internațional francez al filmului. Începând cu 1947, festivalul a fost denumit „Festival du film de Cannes„. De atunci locul desfășurării festivalului a rămas același, orașul Cannes de pe Riviera franceză.