MAE: Noi măsuri de intrare pe teritoriul Cehiei începând de luni. Sunt vizate şi persoanele care circulă din România

Apar noi măsuri privind condiţiile de intratre pe teritoriul Cehiei, anunţă Ministerul Afacerilor Externe. Măsurile, care vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie, vizează persoanele care sosesc din state considerate zone roşii, iar aici se încadrează şi România.
Romania TV
07 nov. 2020, 12:46
MAE: Noi măsuri de intrare pe teritoriul Cehiei începând de luni. Sunt vizate şi persoanele care circulă din România

Conform MAE, persoanele care sosesc din statele considerate zone roşii (inclusiv România) trebuie să completeze, anterior intrării pe teritoriul Republicii Cehe, un formular de sănătate publică, disponibil la adresa: https://plf.uzis.cz/. După completarea formularului, persoanele în cauză vor recepţiona un e-mail de confirmare, pe care trebuie să îl păstreze pentru a-l prezenta, la cerere, autorităţilor cehe.

Pe lângă obligaţia de completare a formularului, persoanele în cauză trebuie să transmită către direcţia de sănătate publică (regional hygienic station) din localitatea/regiunea domiciliul/locului de cazare din Republica Cehă, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, după cum urmează: dacă testul a fost efectuat într-un stat UE sau într-un stat Schengen, anterior sosirii în Republica Cehă, acesta trebuie să fi fost prelevat cu maximum 72 de ore anterior sosirii şi trebuie transmis către direcţia de sănătate publică imediat după intrarea pe teritoriul Republicii Cehe; dacă testul este efectuat pe teritoriul Republicii Cehe, rezultatul va trebui transmis direcţiei de sănătate publică (regional hygienic station) în termen de maximum 5 zile de la intrarea în Republica Cehă.

Sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Republicii Cehe următoarele categorii: persoanele a căror şedere într-un stat cu risc ridicat nu a depăşit 12 ore în ultimele 14 zile; muncitorii transfrontalieri, elevii şi studenţii din statele vecine; persoanele care călătoresc pentru rezolvarea unor urgenţe medicale, familiale, profesionale sau de afaceri şi a căror şedere nu depăşeşte 12 ore; persoanele aflate în tranzit prin Republica Cehă, cu condiţia ca durata tranzitului să nu depăşească 12 ore.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că autorităţile cehe permit intrarea cetăţenilor străini doar în baza unui motiv întemeiat, respectiv pentru desfăşurarea unei activităţi profesionale sau de afaceri (inclusiv muncitorii transfrontalieri), călătorii esenţiale familiale, cele pentru obţinerea de servicii medicale etc. Nu sunt permise călătoriile în scop turistic sau de vizită.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Praga: 00420 – 607 078 501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://praga.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/ şi informarea temeinică anterior deplasărilor în Republica Cehă.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!