O întreagă reţea de escroci imobiliari, din care făceau parte inclusiv o judecătoare, o grefieră şi un avocat, a fost dată peste cap de o pensionară în vârstă de 88 de ani, care a reuşit să le deturneze planurile prin care doreau să o lase fără casă. Miza „rechinilor” era garsoniera băbuţei, o locuinţă de 30 de metri pătraţi, din cartierul bucureştean Drumul Taberei.
După cum scrie adevarul.ro, de mai bine de zece ani Magdalena Kohuth este jucată ca o minge de ping-pong între diverşi şarlatani care încearcă să pună mâna pe casa ei. Totul a început cu un contract de întreţinere semnat între ea şi un vecin, cel care voia să devină proprietarul locuinţei, în schimbul îngrijirii femeii până la moarte.
Apoi, în 2009, de casă s-a arătat interesată de casă şi o femeie, Mirela Butiseacă, care printr-o manevră cu ceilalţi escroci a pus la cale un plan prin care s-o convingă pe bătrână să semneze un nou contract de întreţinere. Vecinii susţin că Magdalena Kohuth a fost răpită şi dusă cu forţa în comuna Joiţa, satul natal al uneia dintre escroace, unde a fost pusă să semneze actul. Nici în ziua de astăzi bătrânica nu ştie cine sunt oamenii care au forţat-o să semneze actele, însă nici nu-i duşmăneşte. „M-au dus acolo ca să mă tundă şi să-mi dea de mâncare. Nu ştiu eu cum îi cheamă, dar nu mi-au făcut rău„, a declarat ea, pentru Adevărul.
Între timp, întreaga afacere a explodat după ce pensionarul care spera să ajungă în posesia garsonierei (încă de acum 10 ani) a reclamat la Consiliul Superior al Magistraturii faptul că o judecătoare a dat o sentinţă civilă, definitivă şi irevocabilă, prin care s-a constatat actul de vânzare-cumpărare a imobilului din Drumul Taberei către Mirela Butiseacă. CSM a constatat că actul avizat de judecătoarea Florica Mihalcea este fals, iar corpul de control al MAI a descoperit mai multe dosare „fabricate” şi a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie din Ploieşti.
Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis în judecată la începutul anului grupul condus de judecătoarea Mihalcea.