Magazinul Gucci din Bucureşti era deţinut de familia de antreprenori Calagiu care avea brandul de lux în România, în sistem de franciză.
Închiderea magazinului Gucci de la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucureşti înseamnă ieşirea prestigioasei mărci după 11 ani, fiind una dintre cele mai importante evenimente care marchează piaţa de lux din România.
Magazinul Gucci era amplasat în acelaşi loc de mai bine de un deceniu, scrie Ziarul Financiar.
Citeşte şi: Mădălina Ghenea a dat lovitura. După „House of Gucci”, a mai primit un rol. Alături de cine joacă românca
Marca italiană a fost adusă pe piaţa din România în 2010 de antreprenorul Alessandro Amato. El a cedat ulterior franciza Gucci către familia Calagiu, care are afaceri şi în domeniul construcţiei şi mentenanţei.
Magazinul Gucci din Bucureşti a fost închis, deşi în 2020, în primul an de criză sanitară, îşi majorase vânzările cu 10%, în condiţiile în care activitatea fusese suspendată câteva luni din cauza restricţiilor. Potrivit datelor publice, buticul a încheiat anul 2020 cu cu afaceri de 20,7 mil. lei, cu 10,7% mai mari decât în 2019 şi aproape duble faţă de 2018, notează Ziarul Financiar.
O sursă din piaţă a explicat că motivul închiderii nu are legătură cu rezultatele afacerii locale, ci de o decizie a companiei-mamă de a renunţa la unităţile operate în franciză.
Închiderea buticului de la Bucureşti survine la mai puţin de doi ani după ce familia Calagiu a tras obloanele şi magazinului La Perla din Bucureşti. Brandul de lenjerie intimă de lux era operat tot în sistem de franciză, fiind amplasat la parterul hotelului de cinci stele Radisson Blu de pe Calea Victoriei.
Citeşte şi: Câți bani câștigă lunar Nicușor Dan. Iată cele mai mari salarii de la Primăria Capitalei